Friday, March 29, 2013

TNT 'Push To Add Drama' 2013

Gecen Nisan ayinda , Belcika'da kucuk bir kasabanin meydanina yerlestirilen kirmizi buton , bu sefer Hollanda'da magazalarin bulundugu bir sokaga yerlestirilmis . TNT'nin ikinci ''Push to add Drama'' virali , geçen senekine gore daha fazla heyecanli ve daha fazla ''drama'' ile karsinizda . Ben izlerken hayran kaldim, sizde butona l basip izleyin :)

YhY Heyecan dolu '' Dramasiz'' guzel bir haftasonu gecirmeniz dilegiyle YhY

Wednesday, March 27, 2013

Nergis ciceginin mitolojik hikayesi / Nergis – Marcos-(Narcissus tazetta)

‘’Eger biri sana parmagiyla gunesi gosterir ve sen de parmaga bakarsan aptalsin demektir. Eger gunese bakarsan daha da aptalsindir, cunku gunes gozlerini kor eder. Senin bakman gereken parmakla gunes arasinda ucan kustur…’’(Subcomandante Marcos)

Baharin ilk mujdecisi olan Nergisi cok severim ve bu aylarda evimde daima taze cicek olarak bulundurmaya ozen gosteririm . Yasamin icinde duydugumuz, gordugumuz ve okudugumuz bircok kavram ve ismin kaynagi binlerce yıl eskiye dayaniyor... Alimli ve hos kokusu kadar hikayesi ile de buyuleyen bu cicegin Yunan mitolojisindeki hikayesini sizlerle paylasmak istiyorum.


Kendine âsik olanlara aldirmayip, onlari karsiliksiz birakan ve cok guzel bir peri kizi olan Ekho, bir gun avlanan bir avcı gorur. Narkissos adindaki bu avcı cok yakisiklidir. Ekho bu genc avciya ilk goruste âsik olur. Ancak Narkissos bu sevgiye karsilik vermeyerek, peri kizinin yanindan uzaklasir. Ekho bu durum karsisinda gunden gune eriyerek, kara sevda ile icine kapanarak olur. Butun vucudundan arta kalan kemikleri kayalara, sesi ise bu kayalarda 'eko' dedigimiz yankilara donusur.
Olimpos daginda yasayan tanrilar bu duruma cok kizar ve Narkissos'u cezalandirmaya karar verirler. Gunlerden bir gun av izindeki Narkissos susamis ve bitkin bir sekilde bir nehir kenarina gelir. Buradan su icmek icin egildiginde, sudan yansiyan kendi yuzu ve vucudunun guzelligini gorur. O da daha once fark edemedigi bu guzellik karsisinda adeta buyulenir. Yerinden kalkamaz, kendine âsik olmustur. O ana dek kimseyi sevmediği kadar, sevmistir kendi goruntusunu . O sekilde orada ne su icebilir, ne de yemek yiyebilir, aynı Ekho gibi Narkissos da gunden gune erimeye baslar ve orada sadece kendini seyrederek omrunu tuketir. Oldukten sonra da vucudu nergis ciceklerine donusur .
Narsis (ya da Narkissos) , adini narsizme, narkoza, bir cicek familyasina (nergisgiller) ve bir cicege vermistir .

Alinti buradan 



Monday, March 25, 2013

Joaquin Cortes & Rigoletto

Soguklar bitmedi gitti ! Bu sabah Hippy'yi disari cikardigimda bir kar yoktu yerlerde , oyle soguk ve ruzgarliydi ki 
10 gun once , kisa sureli de olsa bahar havasi yasadik ama sicakliga aldanip birdenbire acilip sacilinca sifayi kaptim ve yaklasik 1 haftadir beni resmen surundurdu , yataktan cikamadim L
Bu sure zarfinda bol bol kitap okudum . Elli ton uclemesini bitirdim , Sabahattin Ali'nin ''Kurk Mantolu Madonna'' sini ve Debbie Macomber'in ''Melekler Korusun''u, son olarakta Anne Frank'in '' Hatira Defteri ''ni okudum .

E.L James'in elli tonunun uclemesini bitirmis biri olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim , hikayenin tamami cok saglam temeller uzerine oturuyor , ayrica yazar kitabin bazi noktalarinda muzigi resmen basrole cikarmis ve her kitabin icine bir playlist koymus . Bu muziklerden olusan bir cd  “Fifty Shades of Grey – The Classical Album” adiyla dunya capinda EMI etiketiyle satisa sunulmus .
Kurk Mantolu Madonna , simdiye kadar okudugum en guzel kitaplardan biri oldu ve ben bu kitabi daha once niye okumadigim icin cok hayiflandim . 
Melekler Korusun , Debbie Macomber'in ''Kucuk Mucizeler Dukkani''ndan sonra okudugum ikinci kitabi . Eglenceli ve romantik bir roman . 
Anne Frank'in Hatira Defteri'nden cok etkilendim, harika bir kitap . Simdi filmini izlemek istiyorum .
Hepsi birbirinden guzel bir cok dvd izledim . Sefilleri izledikten sonra muzikal filmlere olan hayranligim fazlasiyla artti . Filmin oyunculari tarafindan kaydedilen bir soundtrack albumu listelerde birinci sıraya yukselmis . Hemen almaliyim 
Haydar Aliyev Saray'inda , Joaquin Cortes show'u izledik . Atesli olmama ragmen sahneye ve dansa doymayan dunyaca unlu flemenko danscisini izlemek buyuleyiciydi .
Ve Juseppe Verdi tarafindan bestelenmis '' Rigoletto '' operasini , Theatre of opera and ballet 'de izledik .  Victor Hugo'nun ''Kral Egleniyor''  adli oyunundan alinmis  Rigoletto operasinda , lanet temasi isleniyor. Bir ihtiyarin , dükün soytarisina (Rigoletto'ya) soyledigi “seni lanetliyorum” sozleri tum operayi etkisine aliyor . Operanin en sevilen bolumu herkes tarafindan bilinen '' La Donna e Mobile '' aryasinin soylendigi bolum . Verdi bu aryadan buyuk etki beklediginden melodinin ilk temsilden once Venedik sokaklarinda duyulmamasi için buyuk ozen gostermis . Aryayi ilk defa soyleyecek olan tenora notalari vermeden evvel , hic bir yerde soylemiyecegine hatta mirildanmayacagina dair soz almis . Bestecinin tahminleri dogru cikmis , son perde kapandiginda salondan cikanlar melodiyi mirildaniyor , ertesi gun tum Venedik sokaklarinda ayni sarki soyleniyormus . Rigoletto , Verdi operalari icinde tumuyle prova edilmeyen tek eser olarak biliniyor .
       ❤¸.•*´¨`*Keyifli , bol gunesli , sevgi dolu bir hafta diliyorum •*´¨`*❤

Friday, March 15, 2013

Life of Pi'nin Paris promiyeri / 'Life of Pi' Paris premiere













Belki bu haberi onceden duymussunuzdur ben yeni gordum ve boyle bir deneyimi yasamayi cok isterdim .

Oscar Odullu yonetmen Ang Lee‘nin son harikasi “Life of Pi“, Fransa’da “Odyssey of Pi” adiyla 19 Aralik’ta vizyona girmis . Organizatorler filmin ruhunu seyircilere birebir yasatacak bir ortam yaratmak istemisler ve filmin promiyerini Paris’teki bir “yuzme havuzu”nda , Piscine Pailleron’da , yapmislar.
Davetliler , bir Bengal kaplani ile okyanusta alabora olan genc Hintli adami , havuza yerlestirilen filikalarda can yelekleri uzerlerinde ve 3D izlemisler! Film ve bu ilginc deneyim icin kullanilan ortak sozcuk “magnifique”, gercekten de tartismasiz harika bir fikir .


         ❤✿❀❤✿❤ Herkese “magnifique” bir haftasonu diliyorum ❤✿❀❤✿❤

Friday, March 8, 2013

8 Mart - Dunyayi degistiren kadinlar / WOMEN WHO CHANGED THE WORLD

Kimi der ki kadın 
Uzun kış gecelerinde 
yatmak içindir. 
Kimi der ki kadın yeşil bir 
harman yerinde dokuz zilli 
köçek gibi oynatmak içindir. 
Kimi der ki ayalimdir, 
Boynumda taşıdığım vebalimdir. 
Kimi der ki hamur yoğuran, 
Ne o,ne bu,ne döşek,ne köçek, 
Ne ayal,ne vebal 
O benim kollarım,bacaklarım 
Yavrum,annem,Kız kardeşim, 
                                       Hayat arkadaşımdır.         Nazım Hikmet Ran


$IDDETSIZ, ZULUMSUZ, KADININ BIREY OLMASINA SAYGI GOSTERILEN NICE 8 MART'LARA                                                      
                                                                  
Cleopatra - M.O 69-30 Misir'in son hukumrani, donemin en guclu iki ismi Sezar ve Marc Antony ile beraberligi sayesinde ulkesinin varligini korumasini sagladi , guzelligi bugun bile dillerden dusmuyor .
Mary Magdalene - M.O 4- M.S 40 Hiristiyanligi getiren peygamber Isa ondan 'yoldas'im diye bahsetti ve Hristiyanligin yayilmasinda cok onemli rol aldi .
Jeanne d'Arc 1412-1431 Fransa'nin en vatansever kadini ustune zirhlari gecirip ulkesini Ingiltere'ye karsi korumak icin Tanri'dan vahiy geldigini soyledi. Tum ulkede Yuzyil Savaslarinin sembolu oldu . Sonunda din adamlari tarafindan yakildi ama olumunden 400 yil sonra Vatikan onu Azize ilan etti .
Elizabeth I 1533-1603 Ingiltere'nin 'Altin Sacli Kralicesi' ulkeyi yokolmanin esiginden kurtardi ve bir dunya imparatorlugu haline getiren ilk adimlarin atilmasinda buyuk rol oynadi .
Jane Austen 1775-1817 Kadinlarin cok nadir roman yazdigi bir donemde Kul ve Ates ile Gurur ve Onyargi gibi basyapitlar cikaran yazar . Takma isimle yazarak bircok kadina ilham verdi .
Kralice Victoria 1819-1901 Ingiltere'yi gunes batmayan imparatorluk yapan kralice .
Florence Nightingale 1820-1910 Savas zamani yarali askerleri tedavi etmek icin gece gunduz calisti ve modern hemsireligi kurdu .
Marie Curie 1867-1934 Radyasyon ustunde yaptigi calismalarla Nobel Odulunu kazanan ilk kadin bilimci .
Helena Rubinstein 1870-1965 Kozmetik kavramini bulan ve bir servet sahibi olan Polonyali girisimci .
Coco Chanel 1883-1971 Modern tasarimlariyla moda kavramini yaratan tasarimci .
Amelia Earhart 1897-1937 Atlantigi ucarak gecen ilk kadin .
Katharine Hepburn 1907-2003 Yasamina 4 Oscar ve 12 Oscar adayligi sigdiran ve oynadigi rollerle tabulari yikan oyuncu .
Rahibe Teresa 1910-1997 Hayatini gucsuz ve bakima muhtaclara adayan ve Kalkuta'da sadece kendi elleriyle 1000 kisi kurtaran din insani .
Billie Holiday 1915-1959 Gelmis gecmis en buyuk kadin caz sarkicisi .
Indira Gandhi 1917-1984 Hindistan'in ilk kadin basbakani, ulkesini en zor zamanlarda dagilmaktan kurtardi . Buna ragmen 1984'te Sih korumasi tarafindan suikaste kurban gitti .
Eva Peron 1919-1952 Arjantinli lider Juan Peron'un esi yoksullarin ve kadinlarin haklarini savunarak halkin sevgilisi oldu.
Marilyn Monroe 1926-1962 Seksilik kavramini sinemaya tasiyan efsane sarisin .
Audrey Hepburn 1929-1993 Yirminci yuzyilin guzellik ve zarafet sembolu haline gelen Audrey Hepburn ayni zamanda uzun yillar UNICEF bunyesinde bir yardim melegiydi .
Benazir Bhutto 1953-2007 Musluman bir ulkenin ilk kadin basbakani olan Bhutto, Pakistan'in diktatorlukten demokrasiye gecisini sagladi . Yoksullarin ve kadinlarin gozetilmesinde ulkesine ve dunyaya ornek oldu .
Oprah Winfrey 1954- Kendi televizyon programina sahip olan ilk kadin Oprah Winfrey , basta Amerikan kadinlari olmak uzere dunyadaki kadinlarin sorunlarina dikkat cekti .
Madonna 1958- Tum zamanlarin en basarili kadin pop sanatcisi . Muzigin 'aykiri kralicesi' 1980'lerden itibaren kulturune damgasini vurdu .
Prenses Diana 1961-1997 Gelmis gecmis en cok fotografi cekilen kisi olmasinin disinda Prenseslik unvaniyla yaptigi hayir isleri ve toplumun alt kesimleriyle kurdugu yakin iliskilerden dolayi 20. yuzyilin en cok taninan ve sevilen ikonlarindan biri haline geldi . 1997'deki olumu dunya capinda buyuk ses getirmistir .
J.K Rowling 1965- Satis rekorlari kiran Harry Potter serilerinin yazari .
Kaynak: http://www.biographyonline.net/people/women-who-changed-world.html

Wednesday, March 6, 2013

Provence ruhu / PROVENCE STYLE

Uzun zamandir Fransa'nin Provence Bolgesi hakkinda yazilar okuyorum , bilgiler topluyorum . Nedeni ise ilk firsatta o bolgeyi gidip gormek ;) Okudukca hayranligim daha fazla artiyor . Iklim ve bitki ortusunun yasamlarina yansimasiyla ortaya cikan Provence ruhunu ic mekanlara ta$imalari ise buyuleyici .

Guney Fransa dekorasyon stili olan Provence , romantik-nostaljik bir kir havası estiren ve her daim moda olan bir stil . Oldukca bagimsiz bir tarz olan Provence stilinin ilham kaynagi doga . Ta$ , ahsap , kil gibi dogal malzemeler cok fazla kullaniliyor . Evlerin ortak ozelligi yuksek kiri$li tavanlar . Pastel renkli dogal dokulu kumaslar , ferforje tasarimlar , incecik perdeler , eski mobilyalar , avizeler , canaklar , seramikler , aynalar provence stilinin en guzel yansımalari . Bu stilde , pastoral yasami eve tasiyan taze kir cicekleri ve lavanta  asla unutulmamasi gereken bir aksesuar .
Rahatligi ilke edinen , country-rustic tarzini birlestirmeyi seven , sade ve basitlikten vazgecemeyenler icin en uygun stil ೋ PROVENCE 

Tuesday, March 5, 2013

HIPPY'nin Bahar Koleksiyonu ♥

Cumartesi gunesli bir sabaha uyaninca hemen Hippy ile sahile yuruduk . Kis basindan beri onun icin ordugum kazaklara modellik yapti Gunes o guzel yuzunu bir kac gundur gostersede , ruzgar o kadar siddetli esiyor ki baharin geldigini hissettirmiyor .