Friday, January 31, 2014

Haftasonu / WEEKEND Full Moon Silhouettes

Bu sabah baharda bulusana dek Bodrum'a veda ettik . Izmir'e kadar bize yol kenarlarindaki papatyalar , gorkemli goruntuleriyle ruzgar jeneratorleri ve MP3'de Kuschel Klassik Volume 1 eslik etti .  Bodrum'dan ayrilirken hava piril piril gunesli 14 derecelerdeyken Balikesir'e vardigimizda puslu , sisli 5 dereceye kadar dustu ve ruzgarla birlikte kar sogugunu hissettik . Yolculugumuz boyunca dogaya ve tabiatin guzelliklerine , ki$ mevsiminin tum renk paletine , yesilin her tonuna , kizil ve toprak renklerine doyduk . Simdi Balikesir " Degirmen'de " mola verdik , sicak kahvemizi icip keyifli yolculugumuza devam edicegiz . Bakalim Istanbul'a yaklastikca hangi hava sartlariyla karsilasacagiz :-) Hayallerinizin gerceklesecegi bir haftasonu olsun , sevgilerimle ... <3

Wednesday, January 29, 2014

Kendin Yap ! / DIY Recycled Sweater Crafts

Eskimis , yipranmis kullanmadiginiz ama atmaya kiyamadiginiz kazaklarinizi biraz yaraticilikla yeniden hayata dondurebilirsiniz .


Abajur sapkasini buyukce bir suveterin yan dikislerinden keserek kaplayip tutkal ile sabitleyebilirsiniz . Guvenliginiz icin dusuk voltajli ampul kullanmakta yarar var ;-)


Dekoratif amacli kaselere $ik bir gorunum kazandirabilirsiniz


Yaratici el becerilerine guzel bir ornek , ne dersiniz ?


Kazak kollarini da atmayip vazolarinizda degerlendirebilirsiniz .


Sanirim orgu taki cesitleri arasinda en cok ragbet goren bileziklerdir ve kol mansetlerini kullanarak $ik tasarimlar yaratabilirsiniz .


En sevdigim kazak degerlendirme projesi yastik yapimi . Renk renk yastiklarla stilinizi konusturabilirsiniz . 


Ve el becerinize guveniyorsaniz , yaraticiliginizida kullanarak kucuk , sempatik kazaklarla mug bardaklari da giydirebilirsiniz ;-) 
Detaylar burada

Monday, January 27, 2014

Kucuk & $ik Apartman tasarimi / Small Apartment for a Big Man by Natalia Akimova

Bu $ik apartman Rus tasarimci Natalia Akimova tarafindan tasarlanmis . Evde sadelik ve dogallik goze carpiyor . Koyu renk duvarlar beyaz ve ahsapla kontras olusturarak farkli bir uyum saglanmis . Ince bir zevkle ve secme dekoratif aksesuarlarla etkiliyici bir hava olusturulmus .













Neseli , sevgi dolu bir hafta gecirmeniz dilegiyle ...   

Saturday, January 25, 2014

Haftasonu / WEEKEND - DO WHAT MAKES YOU HAPPY






Sizi mutlu eden seyleri yapmaniz dilegiyle, haftasonunuz keyifli gecsin <3



Wednesday, January 22, 2014

Guzel duvarlar / WALL SO PRETTY

Gunlerin buyuk bir bolumu odanizda ya da ofisinizde geciyor . Duvarlarin cok 'bo$' ya da sIkIcI gorundugunu dusunuyorsaniz , bu durumu degistirerek tek duzelikten kurtulun .
Fotograflarinizi duvarlara tasiyin , istediginiz bir duvari duvar kagidi veya duvar sticker'i ile kaplayin , ta$ duvar , ah$ap kaplamalarla farkliligi yakalayin .











Daha fazlasi burada         Yuzunuzdeki gulumsemenin hic eksilmeyecegi bir hafta olsun... ✿ ⊱

Friday, January 17, 2014

Haftasonu / WEEKEND

Gokyuzu kara bulutlarla kapli ama guzel bir hafta sonu icin engel degil ... Daha cok kendinize , sevdiklerinize zaman ayirararak  gecirmeniz dilegi ile ... (¯`v´¯).¸..¸.

Wednesday, January 15, 2014

Kendin Yap ! / DIY

Gecen gun televizyonda bir programa , web sayfasini ve blogunu ilgiyle takip ettigim Ece Aymer konuk oldu . Kullanilmis esyalara ikinci bir hayat vermesi beni cok etkiliyor ve bende 2014 yilinda cok begendigim , yapimi kolay , zahmetsiz , eskileri degerlendirme projelerini '' Kendin Yap '' etiketi adi altinda yayinlamak istiyorum ..
Yeni yil alisverisi sirasinda '' Yargici ''da dekoratif cam siselerini  gordugumde cesitli amaclar icin biriktirdigim eski kavanozlari , parfum siselerini degerlendirmeye karar verdim . Internette arastirma yaparken renkli cam kavanoz yapimina ait DIY projesi buldum . Bu projeyi hayata gecirene kadar kimbilir ne kadar zaman gecer bilemedigimden en iyisi yapim asamasini sizlerle paylasiyim istedim .

                          Yukardaki siseler '' Yargici '' nin katologundan


Gelelim siselerin boyama teknigine , nelere ihtiyaciniz olacak :
- Bos cam kavanoz
- DecoArt Liquid veya Plaid Window Color boya ( daha once cam uzerinde kullandigim bu boyalardan cok memnun kaldim )
- Boyayi karistirmak icin kase
- Gazete kagidi
- Yagli kagit
Boyayi kavanozun icine dokun icini tamamen kapliyacak sekilde dondurun .


Hic bir yerinde bosluk kalmadigina emin olduktan sonra kavanozu gazetenin uzerine ters cevirin ve yaklasik 1 saat basasagi bekletin . Birden fazla kavanoz yapmak isterseniz bu uygulamayi degisik renklerde diger kavanozlara uygulayin .


Firin tepsisini yagli kagit ile kaplayin . Siseleri ters cevirip tepsiye yerlestirin . 225 ˚ sicaklikta yaklasik 45 dakika bekletin .


Firindan cikarin ve sogumaya birakin . Bu boyama isleminde koyu renklerde bazi cizgiler kacinilmaz oluyormus , bilginize 



Deneyimlerinizde kolayliklar dilerim !

Tuesday, January 14, 2014

Dekorasyonda Ilkbahar trend renkleri / PANTONE'S SPRING 2014 TREND COLORS

Dekorasyonda sadelik ve yalinlik trendi gunumuzde oldugu gibi 2014 Ilkbahar sezonunda da onemini koruyacak gibi gorunuyor . Tasarimcilar , Ilkbahar-Yaz temalarini   " Arsiz $iklik , Gizemli Uyum ve Sevimli Luks " olarak adlandirmis .

Pantone tarafindan aciklanan Ilkbahar trend renkleri ; sakin mavi , lavanta , mint yesili , kumru grisi , kum rengi , frezya , biber kirmizisi , horoz ibigi , orkide , goz kamastirici mavi ve pastel skalalar .

SAKIN MAVI / PLACID BLUE


blue living room

Mavinin bu tonu ile evinize taze bir esinti getirebilir huzur verici etkisinden yararlanabilirsiniz . Yaz temali Coastal tarzi dekorasyonu sevenler icin ideal renk secimi diye dusunuyorum .

LAVANTA / VIOLET TULIP



purple living room

Menekse tonunun daha grisi olan bu renk yukselen trendler arasinda yerini alicak gibi gorunuyor . Feminen tasarimlar icin cok uygun ve kullanildigi mekanlarda romantik bir etki birakiyor .

MINT YESILI / HEMLOCK

green kitchen cabinets
Ilkbaharin rengini hatirlatan bu mint yesili dogada bulunan her renk ile uyum icinde . Dekoratif bir dokunusla huzurlu ve sakin bir atmosfer olusturabilirsiniz .

KUMRU GRISI / PALOMA


gray dining room

Notr renk paleti arasinda yeralan grinin tahti paylasilmaz . Eklektik tarzin bir parcasi olan bu tonla dokore edilmis mekanlarda davetkar ve cool bir ortam olusturabilirsiniz .
 
KUM RENGI / SAND



light brown kitchen

Ic acici gorsellige sahip olan bu ton cok tercih edilen renklerden . Kum tonlari bircok dekorasyon stiline uyum saglar , yasam alanlarinda sakinlestirici bir etki olusturur .

FREZYA / FREESIA

yellow living room

Bu parlak renk ile karanlik gunlerde bile gunesi evinizin icinde hissedebilirsiniz . Guclu bir renk oldugundan dikkatli ve baska renklerle dengeleyerek kullanilmalidir .

BIBER KIRMIZISI / CAYENNE

red bedroom

Tutkunun rengi kirmizi 2014 Ilkbahar mevsiminde aci biber tonuyla renk paletinde yerini almis . Bu tonun istah acici etkisinden yararlanmak isterseniz mutfak ve yemek odasi dekorasyonunda iyi bir secim olacaktir .

HOROZ IBIGI TURUNCUSU / CELOSIA ORANGE

orange mudroom
Bohem ve Moroccan stili dekorasyonun vazgecilmez rengi . Yasam alanlarinizda sicak bir ortam yaratmak istiyorsaniz bu renk tonu size yardimci olacaktir .

ORKIDE RENGI / RADIANT ORCHID

fuchsia living room

Asalet , sayginlik ve luksun rengi olan bu tonu kullandiginizda evlerinize sofistike ve zarif bir gorunum kazandirirsiniz . Orkidenin tonlarindan esinlenerek muhtesem mekanlar yaratabilirsiniz .

GOZKAMASTIRICI MAVI / DAZZLING BLUE


royal blue powder room

Mavinin bu gozkamastirici tonu 2014 yilinin hit rengi olarak dekorasyonda oldukca fazla karsimiza cikacak gibi gozukuyor . Ozellikle banyo ve mutfaklarda $ik bir atmosfer yaratmak icin bu rengi uygulayabilirsiniz .