Monday, April 23, 2012

ஐ : ) Moda ( : ஐ FASHION 1950's, 1960's, 1970's

Bu postu yayinlarken Istanbul'da evimde olup, nurlar icinde yatsin canim annecigimin Hollywood yildizlarini aratmiyacak 50'li yillarda cekilmis fotograflarini scan edip buraya koymayi cok isterdim.
1950 Modasi : 1950'lerde 2. dunya savasinin etkileri gecmeye baslayinca kadin modasinda buyuk bir U donusu yasanmis. Beden kismi dar olan kiyafetler ve kabarik eteklerle belin inceligi ortaya cikarilmis, yuksek topuklu ayakkabilar ve Marline Monroe sac modeli ile donemin moda akimi belirlenmis.






1960 Modasi :  Bu on yillik zaman dilimi ilklere imza atmis. Amerikan Baskaninin esi Jackie Kennedy’nin ‘’first lady stili’’ni tarihe kazimis ve ayrica moda ilk kez elit kesimin hakimiyetinden cikmis. Genc neslin kendi modasini tasarlamasiyla yerini ekonomik olarak kolay elde edilen urunlere birakmis. Donemin en cok kendinden soz ettiren moda gorunumu ‘’hippie look’’ akimi olmus.







1970 Modasi : İnsanlarin dolayisi ile de fikirlerin, yasamin, giyim tarzinin daha ozgur oldugu bu zaman diliminde stilin en bariz noktasi rahat kıyafetlermis. Bilhassa kadinlar gecmis donemleredeki vucut hatlarini belirten kiyafetler yerine daha salas bir giyime yonelmisler. O donemlerde moda deyince akla ilk gelen mini etekler, mini sortlar, bol pacali pantolonlar ve diz ustu cizmeler.









No comments:

Post a Comment