Monday, March 25, 2013

Joaquin Cortes & Rigoletto

Soguklar bitmedi gitti ! Bu sabah Hippy'yi disari cikardigimda bir kar yoktu yerlerde , oyle soguk ve ruzgarliydi ki 
10 gun once , kisa sureli de olsa bahar havasi yasadik ama sicakliga aldanip birdenbire acilip sacilinca sifayi kaptim ve yaklasik 1 haftadir beni resmen surundurdu , yataktan cikamadim L
Bu sure zarfinda bol bol kitap okudum . Elli ton uclemesini bitirdim , Sabahattin Ali'nin ''Kurk Mantolu Madonna'' sini ve Debbie Macomber'in ''Melekler Korusun''u, son olarakta Anne Frank'in '' Hatira Defteri ''ni okudum .

E.L James'in elli tonunun uclemesini bitirmis biri olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim , hikayenin tamami cok saglam temeller uzerine oturuyor , ayrica yazar kitabin bazi noktalarinda muzigi resmen basrole cikarmis ve her kitabin icine bir playlist koymus . Bu muziklerden olusan bir cd  “Fifty Shades of Grey – The Classical Album” adiyla dunya capinda EMI etiketiyle satisa sunulmus .
Kurk Mantolu Madonna , simdiye kadar okudugum en guzel kitaplardan biri oldu ve ben bu kitabi daha once niye okumadigim icin cok hayiflandim . 
Melekler Korusun , Debbie Macomber'in ''Kucuk Mucizeler Dukkani''ndan sonra okudugum ikinci kitabi . Eglenceli ve romantik bir roman . 
Anne Frank'in Hatira Defteri'nden cok etkilendim, harika bir kitap . Simdi filmini izlemek istiyorum .
Hepsi birbirinden guzel bir cok dvd izledim . Sefilleri izledikten sonra muzikal filmlere olan hayranligim fazlasiyla artti . Filmin oyunculari tarafindan kaydedilen bir soundtrack albumu listelerde birinci sıraya yukselmis . Hemen almaliyim 
Haydar Aliyev Saray'inda , Joaquin Cortes show'u izledik . Atesli olmama ragmen sahneye ve dansa doymayan dunyaca unlu flemenko danscisini izlemek buyuleyiciydi .
Ve Juseppe Verdi tarafindan bestelenmis '' Rigoletto '' operasini , Theatre of opera and ballet 'de izledik .  Victor Hugo'nun ''Kral Egleniyor''  adli oyunundan alinmis  Rigoletto operasinda , lanet temasi isleniyor. Bir ihtiyarin , dükün soytarisina (Rigoletto'ya) soyledigi “seni lanetliyorum” sozleri tum operayi etkisine aliyor . Operanin en sevilen bolumu herkes tarafindan bilinen '' La Donna e Mobile '' aryasinin soylendigi bolum . Verdi bu aryadan buyuk etki beklediginden melodinin ilk temsilden once Venedik sokaklarinda duyulmamasi için buyuk ozen gostermis . Aryayi ilk defa soyleyecek olan tenora notalari vermeden evvel , hic bir yerde soylemiyecegine hatta mirildanmayacagina dair soz almis . Bestecinin tahminleri dogru cikmis , son perde kapandiginda salondan cikanlar melodiyi mirildaniyor , ertesi gun tum Venedik sokaklarinda ayni sarki soyleniyormus . Rigoletto , Verdi operalari icinde tumuyle prova edilmeyen tek eser olarak biliniyor .
       ❤¸.•*´¨`*Keyifli , bol gunesli , sevgi dolu bir hafta diliyorum •*´¨`*❤

4 comments:

  1. Canim ! Newredeyse sifayi kapmana sevinecek oldum.. Grinin 50 tonu icin henuz vaktim yok galiba.. Bir hafta vaktim olsa hemen baslarim ve bitiririm ama bunun icin yaz tatilini bekleyecegim. :) Albumu icin ise satisa sunulduguna gore hemen alabilirim lakin sarkilarla yasiyorum ben... DVD konusunda da seni opebilir miyim ? En son "Life of Pi" izledim.. Bu sinema isi beni cok eksik birakiyor ama anne olmak ve yogun is ve sosyal yasam biraz boyle oluyor.. (Ahh gecen hafta muthis bir sinema deneyimin oldu.. Bu hafta onu blogda mutlaka yazacagim ve eminim sen de cok seveceksin...) Kurk Mantolu Madonna'yi ben de bu yil okudum.. Okuyunca da kendime cooook kizdim.. :( Simdi sirada "Kuyucakli Yusuf" var.. onu da atlamadan ertelemeden okumam gerek.. Anne Frank ise.. beni de cok derinden etkileyen kitaplardan :( Muzesini gezmek ise dayanilmaz... Ve Opera ! sana nasil hayranim bilemezsin... :)

    ReplyDelete
  2. Lulucum, vakti istedigimiz gibi kullanmanin nedeni hastalik olmasinda tembellik edicegimiz, zamani istedigimiz sekilde kullanicagimiz anlarimizin olmasini hepimiz istiyoruz…Seni cok iyi anliyorum canim, bende o donemleri yasadim ama gunler o kadar cabuk geciyorki bir zaman geldiginde yapmak istedigin, kendine fazlasiyla zaman ayirabildigin cok vaktin olacak bana inan. Simdi su an anneligin, yogun is temposunun ve sosyal yasamin zevkini cikar hayatim ;)
    Anne Frank’in muzesine Amsterdam’a gittigimde mutlaka ugramak isterim. Ve Opera, belki onumuzdeki kis birlikte gideriz ;) <3

    ReplyDelete
  3. Ayfercim, boyle hastalik ben de isterim, yazmistim bir keresinde sanirim, soyle doya doya kitap okumalik bir gecici onemsiz bir hastaliga hic hayir demem : ) Ben de Grinin Elli tonunun ilk kitabinin sonlarina yaklastim, ayni anda bir kac kitap okudugum icin yavas ilerliyorum : ( Diger ikisini yazin okuycam, bence plaj icin harika kitaplar : ) Ve CD albumunu kesin edinmeliyim : ) KMM yi ben de okudum, Lulucum tavsiye etmisti ve ben de cok etkilendim, dag tatilinde bitirdim onu. DVD izlemeyi de sinemayi da cok seviyorum, Istanbulda sinema keyfine az kaldi, dvd keyfinde ise Denisleyken performansimiz azaldi, eskiden her gece izliyorduk neredeyse : ) Bu arada "La Donna e Mobile" yi dinledim, seyrettim, cok guzel bir paylasim olmus ve bilgilendirmelerini de cok sevdim : ) Yukarida daha cok guzel seyler paylasmissin postlarda, sakin sakin hepsini okumak istiyorum, gunlere bolucem postlarini : )

    ReplyDelete
  4. Aylincim blog dunyasina geri donmene cok sevindim, ozlemisim ;) Saka bir yana bu aralar cok yogun oldugunu biliyorum ve Ig'den haberlestigimiz icin sorun degil sadece guzel yorumlarina hasret kalmistim ;)
    Dag geziniz ve Dubrovnik seyehati ile ilgili postlarini sabirsizlikla bekliyorum. Sevgiler canim <3

    ReplyDelete