Monday, February 9, 2015

Dogal ve stil sahibi : Ahsap Paletler

Son yillarin vazgecilmez dekorasyon trendlerinden biri dogaya donus . Dogadan ilham alan tasarimlar ve sade formlar , ahsabin sicakligini ve dogalligini yasatacak rustik gorunumlu mobilyalar , bambu ve koton gibi dogal dokularin kullanildigi stillerde ahsap paletler bosrolde olmali diye dusunuyorum .
Nakliye islerinde kullanilan ahsap paletler , birkac rotusla sicak , cosy ve davetkar evlerde zamansiz tasarimlara yer veren stillere uyarlanmasi hic de zor degil ...

Bir Japon felsefesi olan ve dekorasyonda da benimsenen Wabi Sabi'nin temelinde basitlik , sadelik , dogallik ve her seyi oldugu gibi kabullenmek var . Ayni basit bir palet yatak gibi , onemli olan malzemenin dogalligi ...







Dogalliktan yana , gozu yormayan ve fonksiyonel tasarimlarla rahatligin on planda oldugu Iskiandinav stili dekorasyon icin ahsap paletler ideal bir secenek . 






Deneyimsel , eklektik , rahat , renkli ve kolayca sekil degistirebilen Bohem dekorasyon , evlere hareket ve ozgurluk katan bir dekorasyon stili . Ahsap paletleri bohem stilinde kullanmak istiyorsaniz malzemeyi oldugu gibi birakin , uzerini rengarenk tekstiller ve patchwork yastiklarla donatin yeter . 







Kir hayatini cagristiran , davetkar , sicak ve samimi bir tarz olan Country stilinde ahsap , tahta ve hasir gibi malzemelerle yapilmis mobilyalar , beyaz rengin hakimiyeti ve floral desenli ev tekstilleri on planda . Paletlerinizi ham ahsap olarak tutabilir veya beyaz renk uzerinde renkli tekstiller kullanabilirsiniz .





Yenilikcilik ve yaraticiligin izlerini tasiyan eklektil stilde , kullanacaginiz ahsap paletleri dogal renginde kullanin ya da ust uste koyun ve uzerine bir silte atin yeter ...








Vintage endustriyel stili maskulen , mekanik ve deneysel bir dekorasyon tarzi . Endustriyel objelerin domine ettigi  bu tarz evler genelde eski binalarin dokusu korunarak renove edilmesiyle hayata geciyor . Ahsap paletlerinizi metal plakalar ve tekerlekler ekleyerek bu gorunumu kolayca yakalayabilirsiniz . 





9 comments:

  1. Doğala dönüş yaşanıyor ya dekorasyon dünyasında da...Neyse ki moda oldu da biz değerini bilenler tadını çıkarıyor ;)
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Patrizia bu tur calismalarin cevreci cozumler sunmasi ve geri donusturulerek kullanilmasi muthis.. Tabii dediginiz gibi degerini bilenlere 😘 Guzel bir hafta dilegimle..

      Delete
  2. bol fikirli güzellikler için teşekkürler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de guzel yorumun icin cok tesekkur ederim sevgili Havva🙏 Mutlu haftalar

      Delete
  3. Bu kış günü, yaz havasına girdim. Şahane:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Desenize icinizi isittim hemde ne gunde ;-)

      Delete
  4. Bende çoook istiyorum bir palet evde ama evin diğer yaşayanı ile çok uyumlu değiliz bu konuda :)) Görsellere bakıp iç geçiriyorum sadece işte :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malesef her akimi uygulayamiyoruz her ne kadar begensekde :( kimbilir belki birgun kokten degisim oldugunda kullanirsin Juliette'cim ;)

      Delete
  5. Cok cok guzel ornekler var ! Paletler uzerinde bir yatagim olsun istedim.. Belki ileride yerlesik bir yerde olalim istersek o zaman bir yazlik yapip mumkun oldugunca dogal doseyecegim.. Amin ya :)

    ReplyDelete