Thursday, April 19, 2012

Gozluk modasinda gecmise yolculuk var!!! / VINTAGE SUNGLASSES

Bu yil gunes gozluklerinde trend hic olmadigi kadar cesitli gozukuyor. Gozluk modasinda somut yenilikler goze carpmasa da, eski gozluk modellerinin yeni versiyonlari vitrinleri susluyor. Tasarimcilar eski stile egilim gosterirken, gozluk meraklilari da 60, 70 ve 80’li yillarin modasini tercih ediyor.
”Wayfarer“ tipi gozlukler ”Blues Brothers“ filmiyle unlendi. "RayBan" firmasi 80’li yillarin ortasinda bu modelle tarih yazdi. Hicbir gozluk bu kadar sansasyon yaratmamisti. Model bu yil yeniden gozde.
New York'lu parti kizi Holly Golightly sabaha kadar suren bir eglence sonrasi elinde sandvic ve kahveyle Tiffany kuyumcusu vitrini onunde duruyor. Genc kadinin yuzundeki ozlem buyuk gunes gozluklerine ragmen okunabiliyor. 1961 tarihli Blake Edwards filmi „Breakfast at Tiffany“, guzel yıldız Audrey Hepburn’un unutulmaz filmleri arasindadir.
Bu kelebek gozluk bile Hollywood ikonu Marilyn Monroe’nun guzelligini bozamamis. 1960’larin bu aykiri gozlugunu kullanmak her kesin harci degildi. Bugun sadece susune duskun yasli hanimlar ve cilgin tasarimcilar, bu modeli bulabilmek icin epey caba harciyorlar, eski gozlukculere ragbet ediyorlar.
Popun efsane ismi Elton John 70 ve 80’li yillarda sira disi sahne kostumleriyle dillerden dusmedi. Kostumlerinin vazgecilmez aksesuari ise birbirinden cilgin gozluklerdi. Fotografta yakin dostu Elizabeth Taylor ile gorulen Elton John’un taktigi beyaz cerceveli gozlugu kullanmak cesaret ister.
Buyuk, siyah, kemik cerceveli gozlukler yine gozde. En az 50 yillik olan bu modelin en sadik kullanicilarindan biri de unlu yonetmen Woody Allen. Diger modellere ragbet gostermeyen Allen'i, yillar icinde kendisiyle ozdeslesen gozlugu olmadan dusunmek neredeyse imkansiz.

6 comments:

  1. bende hep eski moda gözlükleri takarım. modern tasarımlarla aram yok :) vintage düşkünü olduğum için . Bloguma beklerim :)

    ReplyDelete
  2. Ayni fikirdeyim:)Yorum icin tesekkurler, sevgiyle kalin..

    ReplyDelete
  3. Benim de vintage gözlük favorilerim :) Blogunu yeni keşfettim takipteyim ;)

    http://trendsum.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Tesekkur ederim, umarim zevk alirsiniz postlarimdan ^_* sevgiler..

    ReplyDelete
  5. merhabalar..
    blogunuz cok ilginc geldi
    paylastiklariniz icin tesekkurler
    sevgilerimi yolluyorum

    ReplyDelete
  6. Merhaba Cihan
    Ben tesekkur ederim guzel yorumunuz icin, sevgiler

    ReplyDelete