Monday, July 30, 2012

ZARAFET / Audrey Hepburn'un Hayati

Amerikali unlu biyografi yazari Donald Spoto'nun Audrey Hepburn'un hayatina isik tutan kitabini okumussunuzdur . Onun zarafetine , $ikligina , guzelligine hayran olanlardan biride benim . Kitabi okurken ( aylar once kitabi almama ragmen daha yeni okuyabildim ) onun azmine ve tutkulu mizacina hayran kalirken bunalima yatkin bir karakterinin oldugunu ogrenmek beni sasirtti. Ve ilgiyle izledigim Funny Face , My Fair Lady , Breakfast at Tiffany gibi birbirinden degerli filmlerin yapim asamasindaki iliskileri , perde arkasindaki dedikodulari ogrenmek icimi sizlatti .
Kitabi bitirdigimde onu daha yakindan tanimanin verdigi zevk ile yasadiklari icin duydugum uzuntu birbirine karisti . Yasadigi yillarda bir stil ikonu olan Audrey Hepburn'un kitabindaki bolumlerden bazi fotolar :

Baroness Ella van Heemstra ve Audrey
Ella ve Audrey-Londra
High Button Shoes-22 Aralik 1948
Sauce Tartare
Audrey ve Marcel Le Bon
Audrey-Gigi muzikalinde
Roman Holiday
Audrey ve Givenchy
Sabrina-Humphrey Bogart-William Holden
Audrey ve William Holden
Audrey ve Mel Ferrer
Breakfast At Tiffany's
Breakfast At Tiffany's-George Peppard
My Fair Lady-Eliza
My Fair Lady-Rex Harrison
Audrey ve Andrea Dotti 1972
Somali multeci kampinda 1992 Unicef
Breakfast at Tiffany's (1961) - Moon River

4 comments:

  1. Ayfercim, ben de bir Audrey severim ve kitaplarini ve dvd lerini topluyorum ama bu biyografisi yok bende daha. Globe da yildizlar altinda tiyatro keyfine cok imrendim : )

    ReplyDelete
  2. henuz okumadım. annem okudu ve ardından bır daha okuyor..

    ReplyDelete
  3. Aylincim kitabi begenicegini dusunuyorum.. Dogumundan sohret olusuna, asklarina, kirginliklarina kadar onun hakkinda herseyi bulabilecegin bir kitap. Gecen aksam " Coco Before Chanel " filmini izledim, Istanbul'a gidince ilk isim kitabini alip okumak olucak :) sevgiler

    ReplyDelete
  4. Merhaba Zeynep, hosgeldin! Tesekkur ederim yorumun icin..Ben okurken biryandan internette arastirma yaptim, fotolarina baktim, oyle sindirdim ki sanirim uzun muddet hafizamdan silinmiyecek :) sevgiler

    ReplyDelete