Thursday, February 13, 2014

Sevgililer Gunu Kutlu Olsun / HAPPY VALENTINE'S DAY

Bugun "A$k"in gunu..
Hic dusundunuzmu bugun nereden dogdu diye ..

Sevgililer Gunu ' nun baslangic tarihi eski Roma Imparatorlugu zamanina uzaniyor.

"Milattan once 4. Yuzyil ' da bir gelenege gore , her yil belli bir gunde duzenlenen festivalde kura cekerek eslesen ciftler , gelecek yilin o gunune degin birbirinin sevgilisi olurmus ... Derken , Imparator Cladius , genc sevgililer icin duzenlenen bu ozel gunden rahatsiz olmus , iyi savasamadiklari gerekcesiyle sevgililerin birlikte olmasini ve evlenmelerini yasaklamis .

Ancak , St. Valentine isimli bir aziz , imparatordan gizli gizli genc ciftleri evlendirmeye devam etmis . Bir gun imparator , bu durumu anlamis ve azizi idam ettirmis . Iste , o gun bugundur kendisini baskalari icin feda eden St. Valentine adina , oldugu gun olan 14 $ubat , " Sevgililer Gunu " olarak kutlanir olmus .

Idam edilmeden once yattigi hapishanedeki gardiyanin kizina a$k mektuplari yazan Valentine , idam edilene kadar bu kıza a$kini ilan etmis . " A$kin Azizi " olan bu mechul rahibin notlari , bugunku Sevgililer Gunu mesajlarinin baslangici olmus .

Romalilar tarafindan Ingiltere ' ye tasinan " Sevgililer Gunu " , daha sonralari dunyanin dort tarafina yayilmis . 17. Yuzyil ' daki inanisa gore de kura cekilerek isim belirlenir ve hediyeler verilirmis .

Dunyanin ilk Sevgililer Günü Karti ' nin mucidi ise Amerika ' li Esther Howland ...1800 yıllarda ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana 14 Subat çok sayıda insanin kutladigi toplumsal bir olay haline gelmis ..



Ici sevgiyle dolu , sevmeyi bilen , sevginin degerini bilen herkesin 14 Şubat Sevgililer Gunu kutlu olsun Sevgi gostermek icin yalniz bir gun beklenmemeli , bizler ( yani kadinlar ) sIk sIk simartilmayi , romantik jestleri , sevgi dolu sozleri ve surprizleri hakediyoruz diye dusunuyorum ...
Happy Valentine’s Day


2 comments: