Monday, January 19, 2015

Sade ve Dingin Yasamlarin Stili / Iskandinav Stili

Soguk ve sert iklimiyle taninan Kuzey Avrupa ulkeleri , ev dekorasyonunda buna taban tabana zit bir anlayisla evler icin sicak teklifler sunuyor .

Ikinci dunya Savasi sonrasi , 50'li yillarda Danimarka , Isvec ve Norvec'in onderliginde gelismis olan Iskandinav tarzi , bir tur tasarim hareketi olarak baslamistir . Tasarim anlayisinin temelinde dogal tonlarin hakim oldugu rahat , konforlu ve islevsel detaylar ve dusuk maliyetli seri uretim bulunuyor .

1930'larda ortaya cikan Iskandinav tasarimi , insancil bir modernizm yaklasimiyla fonksiyenellik , pratiklik ve formlarin sofistike sadelesmesiyle tasarim dunyasinda ayrismayi basardi . Iskandinav tasarimcilar hayatin kalitesini artirmak icin herkese hitap edebilecek uygun fiyatli urunler yaratma felsefesiyle tasarima yon verdiler .

Uzun yasanan Kis mevsimi ve fazla gunes almayan ic mekanlarin ihtiyacindan dogan dekorasyon tarzi , dogal atmosferi yansitan notr renkleri parlak ve canli tonlarla birlestirerek havadar , aydinlik ve $ik mekanlar sunmak . Boya seciminde cikis noktasi duvar , tavan ve ahsap mobilyalarin uyumu .













No comments:

Post a Comment