Sunday, July 22, 2012

Oxford-Cotswold-Stratford Upon Avon

Londra'da 6 gun gecirdikten sonraki 4 gun icin araba kiraladik ve Londra disina ciktik .
Yillar once , Ingiltere'de 1 sene kalmama ragmen Londra'ya 2 yada 3 kez gelmistim . Bu sefer tam bir Londra turu icin gezi programimizi hazirlarken internette o kadar cok bilgiye rastladim ki benzer yazilari tekrar yazmak yerine sizlerle Londra disindaki gezilerimizi paylasmak istedim .
Gezimizin ilk duragi Ingiltere'nin ilim ve irfan yuvasi Oxford idi . Dunyanin en koklu universitelerinden biri olan Oxford Universitesinin disinda 750-800 yillik ulkenin en prestijli kolejleride bu sehirde bulunuyor . Oxford dunyanin dort bir yanindan gelen ogrencilerin varligiyla oldukca kozmopolit bir yapiya sahip .




Oxford'dan ayrilarak kuzeye Cotswold bolgesine koy yollarini kullanarak gectik . Bu bolge icin zamanin durdugu yer deniyor . Gercekten de evler ve doga mukemmel korunmus . Yolumuzun uzerindeki kucuk koylerden biri olan Burford'a geldik . 16. yuzyildan kalma bu buyuleyici, rustik mekan bizi oyle etkiledi ki acaba geceyi burda gecirsekmi diye dusunduk ama daha gormek istedigimiz bir suru yer vardi .







Kahve molamizin ardindan Ingiliz film yildizlarinin ve zenginlerinin haftasonunu gecirdigi, icinden irmaklar ve dereler gecen, ortacagdan kalma hanlari ve cottage'lariyla acik hava muzesini andiran Bibury-Arlington'a geldik .





Bol bol fotograf cektikten sonra Cotswold bolgesinin Venedik'i diye anilan nehir kiyisindaki eski tarz evleriyle meshur Bourton-On-The-Water'a da ugrayip ne yazik ki muhtesem klasik otomobillerin sergilendigi muzeyi gezemeden ( cunku kapaliydi) baska bir super populer kasaba olan Shakespeare sehri Stratford-Upon-Avon'a gitmek uzere yola devam ettik .






Stratford-Upon-Avon yesillikler icinde Avon nehri kiyisina kurulmus kucuk fakat kendine ozgu bir havasi olan Warwickshire sehri . Shakespeare'in dogdugu ev, Anne Hathaway'in Shakespeare ile evlenmeden once oturdugu kulube ve ciftin gomulu oldugu  Holy Trinity Church sehirde gorulmesi gereken yerler .


 Shakespeare'in evinin karsisinda durup bir zamanlar orada yasayan kisiyi, Hamlet-Othello-Romeo ve Juliet'i dusunmek, sanatini hissetmek mutluluk verici bir duyguydu .



 Anne Hathaway'in evi


Holy Trinity Church 
Ingiltere'de hava 22:00 civari kararmasina ragmen dukkanlar, muzeler 17:30 da kapaniyordu . Bizde mumkun oldukca cok yer gorelim diye havanin kararmasina kadar gezimize devam ettik , vaktimizi degerlendirdik ama bir cok yere giremedik malesef .
Oldukca yorucu bir gunun sonunda evimize dondugumuzde saat gece yarisini geciyordu . Ertesi gune zinde kalkmamiz gerekiyordu cunku bu seferki rotamiz Ingiltere'nin guney dogusuydu . Bir sonraki post'da oralar hakkinda kisa bilgiler vermeye calisacagim.

4 comments:

  1. Ahh cok gormek istedigim bir yer Cotswold, hic gitmedim, filmlerden kitaplardan bildigim kadariyla cok merak ediyorum. sansina gunes de cikmis. Seneye yazin icin planlar yapmaya baslayabilirim bu posttan sonra : )

    ReplyDelete
  2. Eger gerceklestirirsen Castle Combe'yi de listene almani isterim. Bizim vaktimiz yetismedigi icin gidemedik:( Aslinda Cotswold'da bulunan herbir yerlesim yerine en az yarim gun ayirmak gerekirdi.

    ReplyDelete
  3. Ayfer, işte bu postun beni benden aldı. Tam 3 yılımı Oxford'da geçirdim bir yıl da Bucks'da(Uxbirdge'de) kaldım:( Her bir köşesini adım adım bildiğim, yaşadığım Oxford'umu görmek beni çok mutlu etti, anılarımı canlandırdı. Aynı zamanda Stratford'da öyle. Bende de aynı fotoğraflar var nerdeyse ama o zaman dijital kameralar yoktu elimde hep hard copy fotolar var ve albümlerimde saklı. Birgün üşemmezsem ben de scan edip bir post yapayım. Çok güzel olmuş eline sağlık.

    ReplyDelete
  4. Oxford benim de cok sevdigim bir sehir. Hic degismemis, bozulmamis daha once gezdigim yerler aynen duruyor :) Stratford'da Shakespeare'nin evini ziyaret etmistim ama bu seferde girmek isterdim olmadi :(
    Aslinda ben fotograflara albumden bakmayi seviyorum, benim eski Ingiltere fotolari da albumde:)
    Umarim vakit yaratip bir post hazirlarsin, cok sevinirim.

    ReplyDelete