Monday, August 6, 2012

Canterbury-Broadstairs-Sandwich-Deal

Londra disi gezimizin 2 . gun rotasi Kent bolgesiydi ve Kent bolgesinin kalbinde yer alan Canterbury ilk duragimizdi .
Canterbury , Ingiltere'nin en eski piskoposluk merkezlerinden biri olan tarihi bir sehir . Unesco tarafindan koruma altina alinmis . Avrupa’nin hac merkezi olduktan sonra Geoffrey Chaucer’in 14.yuzyilda Canterbury Masallari’ni yazmasi uzerine kasabanin unu dunyaya daha fazla yayilmis . Sehirde kisa bir yuruyus yaptik ve cok eskiye dayanan gecmisini kolaylikla gozlemledik . Norman Castle kalintilari , St Martin’s Church ve Ghost Tour ile Canterbury'nin tadini cikarabilirsiniz. Stour Nehri uzerinde bir gezinti yapmak istesekde vaktimizin kisitli olmasindan dolayi nehrin kenarindaki muhtesem eski ahsap restoranda '' The Old Weavers House '' yemegimizi yedikten sonra Broadstairs'e gitmek uzere yola ciktik .











Broadstairs kiyi boyunca kumsali olan Charles Dickens'in en sevdigi tatil yeri olarak un yapmis kucuk ve sevimli bir liman kasabasi . Bu yil Broadstairs'de Charles Dickens'in 200'uncu dogum yili nedeniyle 16-22 Haziran tarihlerinde cesitli etkinlikler yapilmis . Biz 28 Haziranda oradaydik ve maalesef kutlamalari kacirdik . 7 farkli koy ve plaji bulunan Broadstairs Georgian doneminden beri cok populer bir tatil beldesi olmus. Punch and Judy sovlari ( kukla gosterisi ), trambolin ve eski moda salincaklariyla cok guzel bir kumsali olan Viking Bay , Broadstairs'in ana koyu . Dickens House Museum , Bleak House ( Kasvetli Ev ), Kuzey Foreland Feneri, Reculver Kulesi ziyaret edilmesi gereken yerler .







Broadstairs'den sonraki vardigimiz kasaba ise , Ingiltere'nin en iyi korunmus ortacag ve liman kenti olan Sandwich'di. Oldukca kucuk bir yer olan Sandwich Roma donemlerinde denize limani olan bir kent iken sonradan iki mil iceri tasinmis ve denizle baglantisi Stour Nehriyle saglanmis . Nehrin karsisindaki Barbican Gate 1384 yilindan gunumuze kadar orjinal haliyle kalmis. Eski evlerin guzelligi , denize kolay ulasim ve golf sahalari Sandwich'i populer hale getirmis .





Gercekte sehrin adi ''kumluk yer'' manasinda olmasina ragmen yuzyillar sonra yiyecek bir oge olarak ortaya cikmis . 18. Yuzyilda Earl of Sandwich John Montagu , karni cok aciktigi halde oynamakta oldugu bric oyununa ara vermek istememis. Usagindan kendisine iki ekmek dilimi arasında et getirmesini istemis. Bugun ise milyarlarca insan bu adi kullanıyor. Bizde sehrin populer adina uysun diye sandviclerimizi yedik ve Deal'a gitmek uzere yolumuza devam ettik . Deal'a geldigimizde hava kararmaya baslamis , oldukca soguk cikmis ve tum dukkanlar kapanmisti . Bir onceki gunun yorgunluguda bu olumsuz sartlara eklenince ''Deal Castle'',''Walmer Beach ve Walmer Castle'' gibi yerleri gezemeden Deal Pier uzerinde kisa bir yuruyusten sonra Londra'ya geri donduk .


4 comments:

  1. Ayfercim, Kent bolgesinin methini duymustum, cidden cok guzel bir yermis. Tudor evlerini cok begeniyorum, hani beyaz uzeri koyu ahsap beam lerin oldugu yuzeyde. O kanal resimleri de cok guzel. Sandwich in hikayesi de guzelmis : ) Bu postlar referans olacak bana UK countryside gezisi yapabilirsek bir gun : ) Floransa ya gelirsen, birlikte gideriz oraya, cidden cok keyif alacagin bir yer : )

    ReplyDelete
  2. Aylincim gercekten cok guzel Ingiltere'nin kasaba ve koyleri ve bende cok begeniyorum o bolgelerdeki Tudor evlerini:) Hele catilari sazla kapli olan cottage'lara bayiliyorum.
    Programimizda Italya seyehati var ama zamani belli degil:( Gorustugumuzde eminim daha birsuru guzel yerler kesfedebiliriz sayende ;) Iyi haftalar

    ReplyDelete
  3. çok güzel yerlerini gezmişsin tabii ben bu kadar geniş çaplı gezemedim o zaman. Öğrenci olduğumdan bütçem çok geniş değildi, derslerim çok sıkı ve yoğundu. Ama senin sayende bu güzelliklerden de haberim oldu. Sağol Ayfer.

    ReplyDelete
  4. Hayat surprizlerle dolu, umarim bir gun tekrar gidip ozlemini giderir ve gezmek istedigin tum yerlere gidebilirsin. Cok tesekkur ederim her postuma zaman ayirip yorum yazdigin icin. Guzel bir haftasonu gecirmen dilegimle, sevgiler

    ReplyDelete