Tuesday, September 4, 2012

Ingiltere'de sevdiklerim / THINGS I LOVE IN ENGLAND

Yaklasik 2 ay Ingiltere'de kizimla birlikteydim . Birlikte cok guzel zaman gecirdik . Genellikle yagmur yagdi , gunesi ozledigimiz , yazlik kiyafetlerimizi dolaba kilitledigimiz oldukca serin bir yaz oldu bizim icin . Londra , Kralice'nin tahta cikisinin ''Elmas Yili'' ve Olimpiyatlar icin cok guzel hazirlanmisti . Dunya Shakespeare Festivali nedeniyle sergiler ve cesitli aktiviteler vardi . Ingiliz edebiyatinin buyuk ustasi Charles Dickens'in 200. Dogum Yildonumu kutlandi . Bitmek bilmeyen bu etkinliklerin yapildigi bu donemde Londra'da olmak gercekten heyecan vericiydi . İngiliz yazar Samuel Johnson'ın "Londra'dan yorulan biri, hayattan da yorulmuş demektir" vurgusunu dogru cikartircasina gezdik , gorduk , yedik , ictik . Londra disina yaptigimiz gunluk gezilerimizde de olaganustu guzellikte yerler gorduk .
Fotograflara bakarken ilginc buldugum seyleri bir cok karede tekrarladigimi farkettim .Bu kisisel begenilerimi harmanlayarak belgelemeye karar verdim ve sizlerle paylasiyorum .

 Ingiltere'de kaldigimiz evi cok sevdim .
Ucsuz bucaksız parklarını ve yapay goletleri cok sevdim , yukardaki goruntuler bizim kaldigimiz bolgedeki parktan .
            Kirmizi otobusleri cok sevdim . Bizim otobuslerin rengi nicin degisti ?
              Ingiltere'nin sembolu kirmizi telefon kulubelerini ve posta kutularini sevdim .
                         Klasik arabalari , klasik Ingiliz tarzini begendim . 


                                              Vitrinleri sevdim .
Vintage kiyafetleri sevdim .
Portobello ve Camden'daki antikacilari sevdim . 


Kapilarin disindaki el boyamasi plaklari cok sevdim . 
Ulkemizde artik goremedigimiz yesillikleri , yesilin her tonunu cok sevdim . Kır, cicek , bocek ve doga açligimi giderdim .


















Yol isaretlerini cok sevdim . 
Ingiliz  Pub'larini , cafelerini ve kapilarina , camlarina astiklari cicek sepetlerini cok sevdim .


Pub'lari tanimlamak amacli kapilarin disina asilan tabelalari cok sevdim . 

13 comments:

  1. Ayfercim, hem resimler hem de grafik kompozisyonun harika.. Ellerine saglik cok begendim.
    TT

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim TT'cim. Keske birlikte olsaydik.Opuyorum cok..x

    ReplyDelete
  3. Harika kolajlar! Bunlarin hepsini ben de cooook sevdim, sayende bu yaz Ingiltereyi ben de gezdim, insallah seneye yazin biz de gidebiliriz ve boyle guzel resimler ben de cekerim : ) Kirmizi objeler cok hosuma gidiyor benim de, bizim otobusler de erguvan rengine donuyor yavas yavas, o rengi de seviyorum gerci ben : ) Bu arada hic yazdim mi emin degilim ama yazmadiysam simdi yaziyorum. Asagidaki word verification i kaldirsan yorum birakmada cok kolaylik olur, en azindan benim icin, senin icin cok gerekli bir durum degilse. Eger nereden degisitirelecegini bilmiyorsan, eski blogger a gecici gecis yeri var blogger in sayfa basinda sagda ya da solda, oraya gecince comment settings den kaldiriliyor, sonra yeni blogger sayfasina gecilebiliniyor. Umarim yazdim diye bozulmazsin, degistirmesen de ben tabiki yazarim yorumlarimi uzun uzun : )

    ReplyDelete
  4. Bu arada atlamisim, kaldiginiz ev cok guzelmis cidden, tudor dokunuslari super ve banyo da ayakli kuvet cok severim : )

    ReplyDelete
  5. Tesekkur ederim Aylincim, bende senin resimlerinle tekrar yasarim gezdigimiz yerleri ;)Bizim kirmizi otobusleri de cok seviyordum, itfaiye arabalari, ambulanslar gibi her ulkede ayni renk olmasi hosuma gidiyordu.Yeni renkli halini gormedim belki alisabilirim :)
    Comment'lerde word verification ciktigini bilmiyordum, uzgunum:( Degistirmeye calisacagim, umarim becerebilirim.
    Yorumlarin beni cok mutlu ediyor Aylincim, ama henuz blog olayinda yeni oldugum icin bazi eksiklerim var, hatirlatman iyi oldu, tesekkurler...Sevgiler

    ReplyDelete
  6. Aylincim duzelttigimi saniyorum hala word verification gorunuyorsa lutfen bildirirmisin, tesekkurler

    ReplyDelete
  7. Hemen testimi yapiyorum : ) Ne guzel sen de butun yazdiklarima geri donmussun, dialog cok hosuma gidiyor, her ne kadar kendi blogum uzerinden her postta cevap yazamasam da ( ama daha cok yazmak istiyorum artik ) bildigin gibi cevaplari yorum birakanlarin postlarinda yazmaya calisiyorum : ) Dubai de nerdeyse ucu ucuna kaciriyoruz birbirimizi, artik buralarda ya da Istanbul da bulusuruz : )

    ReplyDelete
  8. Yuppi artik word verification yok, hizli ve seri yazabiliyorum : ))) cok tesekkurler : )

    ReplyDelete
  9. Rica ederim , ben tesekkur ederim hatirlatman icin..x
    Zevkle geri donuyorum yazdiklarina , senin icin biraz zor olabilir post'larina cok yorum yapan var ;)
    Bir yerlerde mutlaka gorusmek isterim seninle..Iyi haftalar

    ReplyDelete
  10. Ne güzel bir post olmuş. Senin sevdiğin tüm şeyleri ben de çok sevmiştim. Hala çok özlüyorum.Pubların tatlı ortamı, samimi atmosferi, klasik İngiliz tarzı, vitrinleri, hele ki Xmas ve paskalya zamanında o sokkaların ve mağazalrın güzelliği:((( offff özlemim tavan yapıyor. Harika kolajlar, ellerine sağlık Ayfer.

    ReplyDelete
  11. Selam Ayfer =)
    işte geldim, ay ne güzel fotoğraflardır bunlar yaaa bayıldım, kolaj yapmışsın super olmus. cok guzel gezmişsin heryeri, harika.

    ReplyDelete
  12. Tesekkur ederim Papis Style :0)
    Ingiltere'ye ilk gidisim 1985 yilinda idi ve 1 sene kalmistim, bu surede calistigim departmandaki arkadaslarimin sayesinde neredeyse tum Ingiltere'yi gezmistim. Sonuc Ingiltere'ye asik oldum:) Uzun aradan sonra bu yaz tekrar o guzellikleri yasamak harika bir duyguydu. Simdiden cok ozledim bile :(

    ReplyDelete
  13. Selam Gokcecim :)
    Tekrar hosgeldin canim ve tesekkur ederim.
    Yine beklerim, sevgiler <3

    ReplyDelete