Thursday, September 27, 2012

Kobalt & Lacivert / Trendy Fall Color COBALT & INDIGO BLUE

Adini kobalt madeninden alan kobalt mavisi genellikle sakinligi temsil eden mavinin en goz alici ve dikkat cekici tonlarindan biri . Notr renklerle kullanilindiginda tum bakislar bu renge odaklanir . Yesil , gri ve fusya ile modern bir hava yakalayan kobalt , turuncuyla kullanildiginda bastan cikarici bir etki yaratir.
Sonbahar ki$ sezonunun diger mavi tonu ise erken kararan havaya eslik edecek guzellikte bir renk olan Gece Mavisi . Cok sevdigim bir renktir lacivert , gece mavisi ve derin okyonus tonlari . Bu sezon daha cok sevecegim . 










7 comments:

  1. Tesekkur ederim. Renklerle ilgili cok foto birikmisti, eslestirme epey zamanimi aldi ama guzel seyler yaptigimi dusunuyorum ;0)

    ReplyDelete
  2. Cidden super yapmissin! bu renge olan askimi biliyorsun, bu post o yuzden tam benlik, canlidan sonuk tonlara cok guzel gecis yapmissin. O Dior kostum harika, bakmalik turden ama giymelik degil : ) Somin ustu mavi cam sise sunumu super. MAvi kapi, masmavi odadaki kose, mavi mobilyalar ve mavi avlu supper : )

    ReplyDelete
  3. Aylincim bu rengi hazirlarken seni ve postu ne kadar begenicegini dusundum hep ;0)Bu rengi o kadar guzel kombinliyorsun, oyle guzel kendine yakistiriyorsun ki hayranim.
    Bende kobalt maviyi gencligimde epey kullanmistim hatta kendime etek ve kazaktan olusan yun takim ormustum ve cok severek uzun yillar kullandim. Sonralari tercihim daha koyu, sonuk tonlari oldu.

    ReplyDelete
  4. :) Tekrar tesekkur ederim Vintage Peony :)

    ReplyDelete
  5. Merhabalar,

    Sözsüz iletişim sözlü iletişimden daha etkili olmaktadır ve tercih ettiğimiz renkler karşı tarafa bir enerji yaymaktadır. Renkler doğru ve yerinde kullanıldığında hem iletişime olumlu etki eder hem de psikolojik açıdan insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

    Lacivert; sezginin, aklın, samimiyetin ve bağlılığın rengidir. Lacivert de mavi renk gibi iş görüşmelerinde, mülakatlarda tercih edilebilir bir renktir. Çünkü; otoriteyi, başarıyı ve gücü simgeler.

    Renklerin dili ve iletişime etkisi üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iletisimde-renklerin-onemi/

    Keyifli okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    ReplyDelete