Saturday, October 6, 2012

İyi ki dogdun 007 / HAPPY BIRTHDAY 007

İyi giyimli , çapkın bakışlı gizemli adamın elinde “çalkalanmış ama karıştırılmamış” martini kadehi ile kendini ilk kez “My name is Bond… James Bond” diyerek tanıtmasının üzerinden  tam 50 yıl geçti . Ian Fleming’in romanından uyarlanan ilk James Bond filmi olan ‘Dr.No’  5 / Ekim / 1962 tarihinde seyirci ile buluştu . Bugüne kadar dünyada milyonlarca kişi tarafından seyredilen 23 film ile geçen yarım yüzyılın en büyük pop kültürü ikonlarından biri haline gelen 007 kodlu İngiliz ajanı için 5 Ekim ‘Küresel James Bond Günü’ olarak kutlanıyor .
James Bond filmlerinde bugüne kadar altı aktör yer aldı .


İlk Bond , Sean Connery (82) bayrağı altı film taşıdı .
Avustralyalı atlet George Lazenby’nin 007 serüveni ise sadece , ‘Majestelerinin Gizli Servisi’ filmi ile sınırlı kaldı .
‘Aziz’ dizisi ile zamanın en büyük yıldızlarından olan Roger Moore (85), Bond’un bayrağını 13 yılda çektiği 7 filmle en uzun taşıyan aktör oldu .
Timothy Dalton (64) iki filmde , ‘The Living Daylights’ (Yaşayan Gün Işıkları) ve ‘Licence To Kill’ de (Öldürme Emri) Bond’u oynadı ama en çok tartışılan Majesteleri’nin ajanı oldu .
Pierce Brosnan (55) dört filmde James Bond oldu ama o , evinde hep James Bond . Çünkü yakışıklı aktör ‘For Your Eyes Only’ (Yalnız Gözlerin İçin) filminde Roger Moore ile birlikte oynayan ‘Bond kızı’ Cassandra Haris ile evli .
Son James Bond , Daniel Craig (44) üç Bond filmi çevirdi ama en sevilen 007’ler arasına şimdiden adını yazdırdı . Craig , seri başladıktan sonra doğan ilk Bond aktörü sıfatını da taşıyor .
İsmini söylerken , "Bond, James Bond" demesiyle birçok insanın zihnine kazınan İngiliz ajanın son maceralarının anlatılacağı "Skyfall" filminin müziğini ise ünlü İngiliz şarkıcı Adele yaptı .

Kaynak burada

5 comments:

  1. Ayfercim ben cok severim Bond filmlerini, yasim itibari ile ben Timothy ve Pierce donemine yetistim ve onlara crush im olmustu : ) Daniel e isinamadim bir turlu. Su anda Adele in sarkisini dinliyorum, cok guzelmis. Bende sana Tina Turner nostaljisi yaptiriyim : ) http://www.youtube.com/watch?v=bkBYVNrjjIs

    ReplyDelete
  2. Aylincim bende severek izliyorum Bond filmlerini. Sean Connery ve Roger Moore'un birkac filmini tv'den izlemistim. Ame benim icinde en karizmatik Bond Pierce Brosnan ;0) Daniel Craig'i hic yakistiramamistim Bond olarak ama son zamanlarda o da hosuma gitmeye basladi :)
    Bond filmlerinin muzikleri hep sesi cok kaliteli olan sarkicilar ( Adele,
    Tina Turner, Shirley Bassey)tarafindan seslendiriliyor, sarkilar benzer olsada hepsi cok guzel. Goldeneye ise Bond filmleri icinde favorim ve sarkida muhtesem, tekrar dinlemek superdi, tesekkur ederim hatirlatma icin.

    ReplyDelete
  3. selam canım güzel yorumun için çok teşekkür ederimm
    sevgiler
    öperim

    ReplyDelete
  4. Merhaba! Ne mutlu oldum ziyaretine.. Ve Lizbon askininizi ateslendirmekte kendimi iyi hissettirdi.. Sanirim ben de arayi cok uzatmadan yeniden gitmeyi planlayacagim.. Bu arada Fatima'ya gidemedik uzak kalmisti Cascais'e ama bir sonraki seyahatte sanirim atlamam.. :)) Ben cok sevmezdim aslinda Bond filmlerini.. ama yine de ekoldur izlememek olmaz.. :)

    ReplyDelete
  5. Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz ve blogumu ziyaretiniz icin.Ayrica birlikte odul almakta son derece keyifli ;0)Sevgiler

    ReplyDelete