Tuesday, January 14, 2014

Dekorasyonda Ilkbahar trend renkleri / PANTONE'S SPRING 2014 TREND COLORS

Dekorasyonda sadelik ve yalinlik trendi gunumuzde oldugu gibi 2014 Ilkbahar sezonunda da onemini koruyacak gibi gorunuyor . Tasarimcilar , Ilkbahar-Yaz temalarini   " Arsiz $iklik , Gizemli Uyum ve Sevimli Luks " olarak adlandirmis .

Pantone tarafindan aciklanan Ilkbahar trend renkleri ; sakin mavi , lavanta , mint yesili , kumru grisi , kum rengi , frezya , biber kirmizisi , horoz ibigi , orkide , goz kamastirici mavi ve pastel skalalar .

SAKIN MAVI / PLACID BLUE


blue living room

Mavinin bu tonu ile evinize taze bir esinti getirebilir huzur verici etkisinden yararlanabilirsiniz . Yaz temali Coastal tarzi dekorasyonu sevenler icin ideal renk secimi diye dusunuyorum .

LAVANTA / VIOLET TULIP



purple living room

Menekse tonunun daha grisi olan bu renk yukselen trendler arasinda yerini alicak gibi gorunuyor . Feminen tasarimlar icin cok uygun ve kullanildigi mekanlarda romantik bir etki birakiyor .

MINT YESILI / HEMLOCK

green kitchen cabinets
Ilkbaharin rengini hatirlatan bu mint yesili dogada bulunan her renk ile uyum icinde . Dekoratif bir dokunusla huzurlu ve sakin bir atmosfer olusturabilirsiniz .

KUMRU GRISI / PALOMA


gray dining room

Notr renk paleti arasinda yeralan grinin tahti paylasilmaz . Eklektik tarzin bir parcasi olan bu tonla dokore edilmis mekanlarda davetkar ve cool bir ortam olusturabilirsiniz .
 
KUM RENGI / SAND



light brown kitchen

Ic acici gorsellige sahip olan bu ton cok tercih edilen renklerden . Kum tonlari bircok dekorasyon stiline uyum saglar , yasam alanlarinda sakinlestirici bir etki olusturur .

FREZYA / FREESIA

yellow living room

Bu parlak renk ile karanlik gunlerde bile gunesi evinizin icinde hissedebilirsiniz . Guclu bir renk oldugundan dikkatli ve baska renklerle dengeleyerek kullanilmalidir .

BIBER KIRMIZISI / CAYENNE

red bedroom

Tutkunun rengi kirmizi 2014 Ilkbahar mevsiminde aci biber tonuyla renk paletinde yerini almis . Bu tonun istah acici etkisinden yararlanmak isterseniz mutfak ve yemek odasi dekorasyonunda iyi bir secim olacaktir .

HOROZ IBIGI TURUNCUSU / CELOSIA ORANGE

orange mudroom
Bohem ve Moroccan stili dekorasyonun vazgecilmez rengi . Yasam alanlarinizda sicak bir ortam yaratmak istiyorsaniz bu renk tonu size yardimci olacaktir .

ORKIDE RENGI / RADIANT ORCHID

fuchsia living room

Asalet , sayginlik ve luksun rengi olan bu tonu kullandiginizda evlerinize sofistike ve zarif bir gorunum kazandirirsiniz . Orkidenin tonlarindan esinlenerek muhtesem mekanlar yaratabilirsiniz .

GOZKAMASTIRICI MAVI / DAZZLING BLUE


royal blue powder room

Mavinin bu gozkamastirici tonu 2014 yilinin hit rengi olarak dekorasyonda oldukca fazla karsimiza cikacak gibi gozukuyor . Ozellikle banyo ve mutfaklarda $ik bir atmosfer yaratmak icin bu rengi uygulayabilirsiniz .

4 comments:

  1. Harika bir yayın olmuş Sevgili Ayfer ellerine sağlık. Pantone renklerini ben de çok yakından takip ediyorum. Sonuçta otoriteler ne derse biz tüketiciler de o renk ve ürünlere yöneliyoruz. Rengarenk bir ilkbaharımız olsun.
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim Juliette..Iddiali tonlari pek kullanamiyacak olsamda ufak dokunuslar icin illaki takip ediyorum Pantone skalasini ;)
    Dileginize gonulden katiliyorum, sevgiler

    ReplyDelete
  3. Renkler harika, çok güzel bir post olmuş bu. Elinize sağlık. Mavi ve gri tonları vazgeçilmezim, en çok onları beğendim yine :)
    Sevgiler :)

    ReplyDelete
  4. Benim tercihimde gri ve mavi tonlari, zevklerimiz ortak galiba ;) sevgiler

    ReplyDelete