Wednesday, January 15, 2014

Kendin Yap ! / DIY

Gecen gun televizyonda bir programa , web sayfasini ve blogunu ilgiyle takip ettigim Ece Aymer konuk oldu . Kullanilmis esyalara ikinci bir hayat vermesi beni cok etkiliyor ve bende 2014 yilinda cok begendigim , yapimi kolay , zahmetsiz , eskileri degerlendirme projelerini '' Kendin Yap '' etiketi adi altinda yayinlamak istiyorum ..
Yeni yil alisverisi sirasinda '' Yargici ''da dekoratif cam siselerini  gordugumde cesitli amaclar icin biriktirdigim eski kavanozlari , parfum siselerini degerlendirmeye karar verdim . Internette arastirma yaparken renkli cam kavanoz yapimina ait DIY projesi buldum . Bu projeyi hayata gecirene kadar kimbilir ne kadar zaman gecer bilemedigimden en iyisi yapim asamasini sizlerle paylasiyim istedim .

                          Yukardaki siseler '' Yargici '' nin katologundan


Gelelim siselerin boyama teknigine , nelere ihtiyaciniz olacak :
- Bos cam kavanoz
- DecoArt Liquid veya Plaid Window Color boya ( daha once cam uzerinde kullandigim bu boyalardan cok memnun kaldim )
- Boyayi karistirmak icin kase
- Gazete kagidi
- Yagli kagit
Boyayi kavanozun icine dokun icini tamamen kapliyacak sekilde dondurun .


Hic bir yerinde bosluk kalmadigina emin olduktan sonra kavanozu gazetenin uzerine ters cevirin ve yaklasik 1 saat basasagi bekletin . Birden fazla kavanoz yapmak isterseniz bu uygulamayi degisik renklerde diger kavanozlara uygulayin .


Firin tepsisini yagli kagit ile kaplayin . Siseleri ters cevirip tepsiye yerlestirin . 225 ˚ sicaklikta yaklasik 45 dakika bekletin .


Firindan cikarin ve sogumaya birakin . Bu boyama isleminde koyu renklerde bazi cizgiler kacinilmaz oluyormus , bilginize 



Deneyimlerinizde kolayliklar dilerim !

14 comments:

  1. Muthis bir fikir ! O kadar cok kavanozum var ki ! Organik beslenmeninm tum kis sebze meyve depolamanin guzel getirisi bu ! Simdi o kavanozlari degerlendirmek icin de harika bir ornegim var.. Yasasin ! Tesekkur ederim canim.. Cok tesekkur ederim.. Blogu da hemen takibe aldim.. heyecan da yaptim valla :))) Bu arada nasilsin ? Lila'dan haberleri aldim.. yakindir keyifli kahveli bol muhabbet vaktimiz.. :)

    ReplyDelete
  2. Cok eglenceli bir blogunuz var cok keyif aldim sık sık ziyaretinize gelecegim sanirim :)

    ReplyDelete
  3. Aaaa çok güzel bir fikirmiş bu :) Ama boyayı içine döktükten sonra, nasıl öyle şeffaf oluyor ki. Koyu renk ya hani. Boyanın özelliği mi acaba, fırından çıkınca şeffaf olması ? Çok beğendim :)

    ReplyDelete
  4. Lulucum canim epeydir bloguna birseyler yazmiyorsun bende artik biraktin sanmistim ki yorumun beni cok memnun etti, tesekkurler :)
    Bu aralar yine IG'yi ihmal ettim, nasilsin? Umarim iyisindir artik. Lila'nin programinin yogun olmasi ve senin rahatsizligin nedeniyle bir dahaki gelisine erteledik gorusmeyi.. O gune kadar kendine iyi bak canim, sevgiler

    ReplyDelete
  5. Begendiginize sevindim tarchin ;) sIk sIk beklerim <3

    ReplyDelete
  6. Sanirim boyanin ozelliginden sevgili Kahve Tadinda, daha once kullandigim cam objelerde firinlama yapmama ragmen kuruyunca seffalasmisti..
    Bu arada takibiniz icin tesekkur ederim, umarim zevk alirsiniz.. Sevgiyle kalin

    ReplyDelete
  7. Bu sistemi daha önce görmüştüm ama gördüğüm tarifte pişirme işlemi yoktu. Bu nedenle sadece dekoratif amaçlı kullanılabilir diye düşünmüştüm. Ama piştikten sonra gıda saklama amaçlı da kullanılabiliyor sanırım. ( doğru anladım değil mi sakıncası olmaz :))) Cam ürünleri atmaya kıyamadığım için evde dünya kadar var. ben bir ara deneyeyim bu güzellikleri :))

    ReplyDelete
  8. Gida boyasi ( Durkee Food Coloring ) kullanilirsa sanirim mutfakta rahatlikla kullanilabilir Juliette'cim..
    Benim yapicaklarim dekoratif amacli olacaklar ;)

    ReplyDelete
  9. hmmmm gıda boyasını da hiç sevmem sağlıksız buluyorum çünkü :(( neyse en iyisi ben sen gibi dekoratif amaçlı yapayım. eşe dosta hediye ederim :))

    ReplyDelete
  10. http://www.pinterest.com/pin/390476230163911807/
    Buradan daha fazla fikir edinebilirsin canim, iyi aksamlar <3

    ReplyDelete
  11. Bu aralar ben de evde kavanoz şişe ne varsa anlattığın tarzda boyuyorum , fırınlıyorum . Çok eğlenceli .
    Bilgilendirmen için teşekkürler canım , keyifli haftasonları .

    ReplyDelete
  12. Eminim cok guzel seyler yapmissindir Zeynepcim, merak ettim ;)
    Mutlu haftasonlari <3

    ReplyDelete
  13. Hem fikir çok güzel hem de boş zaman için zevkli bir uğraş.Paylaşım için teşekkürler:)

    ReplyDelete
  14. Bende yorum icin tesekkur ederim sevgili Gamze.. Mutlu haftasonlariniz olsun.. Sevgiler

    ReplyDelete