Wednesday, February 19, 2014

Bir Istanbul Hayali / A DREAM OF ISTANBUL

Bir kac gundur arkadaslarim Facebook'da eski Istanbul fotolari paylasiyorlar . Buyuklerimizin ( simdilerde bizlerin bile ) bahsettigi ve huzunle andigi fotolari gormek insani cok duygulandiriyor .
“ Bir Istanbul hayali ” sitesini uzun suredir takip ediyorum . Istanbul'un sokaklarinda tarihin nasıl yasadigini anlatan cok basarili bir site . Kaliteli ve ozgun fotograflar paylasiliyor .

                                                 1930-40'li yillarda Uskudar Meydani

1950'li yillar Sahilbend vapuru Uskudar iskelesinden

Kadikoy iskelesi


Cubuklu-Beykoz 1920'li yillar

                                                            Zeyrek (1968 - Ara Güler)

Kurbaglidere 1940'li yillar

Rumeli Hisari 1950'li yillar

Beyazit'ta , Fatih-Besiktas tarmvayi 1950'li yillar

Bu kadar eski fotograflari nereden buluyorlar merak ediyorum . Sizde benim gibi tarihe merakliysaniz hic sIkIlmadan zevkle buradan takib edebilirsiniz .

Bir not : SALT Galata'da 23 Mart'a kadar devam eden bir sergi var , adi '' Arsivi parcalamak : Bir Osmanli Ailesinde Temsil , Kimlik , Hafiza '' . Erken Cumhuriyet doneminden  bir isim olan Mehmet Said Bey'e ait Osmanli ailesinin gorulmemis fotograflari , kisisel esyalari , mektuplari , tuttugu gunlukler sira disi bir bicimde duzenlenerek sergilenmekte . Bilginize ...

5 comments:

  1. gülümseyerek ve mutlu olarak,biraz da imrenerek baktım yazınıza.
    o yıllar da mutluluk ve huzur şimdikinden daha fazlaydı diye düşünüyorum,
    fotoğraflar öyle söylüyor en azından

    ReplyDelete
  2. Benim için o kadar özelki bu fotoğraflar. her birine baktıkça hep o anlarda oralarda olmayı hayal ederim. hatta bir kayıkta şemsiyemle oturmuş hayat ışığımın bana maniler söylediği bir an olsa ne güzel olurdu mesela ;)

    ReplyDelete
  3. Bende hep o donemlerde yasamak istemisimdir Juliette . Hatta hayallerimde daha da ileri gidip 19. yuzyilda Jane Austen'in romanlarindaki karakterlerden biri olmayi cok isterdim ^_*

    ReplyDelete