Monday, March 10, 2014

Yilin ic mekan rengi Radiant Orchid - HOW TO PROPERLY USE PANTONE’S COLOR OF THE YEAR

Masumiyet bir renk olsaydı sanirim Orkidenin tum tonlari icin gecerli olurdu . Bu pastel , sofistike ve zarif mor-rose renk karisimi , kucuk dozlarda kullanarak keyifli ve sakin mekanlar yaratabiliriz .



Renk  kullanıiminda yelpaze oldukca genis bu sezon . Orkide  tonlari Ki$' dan bahara gectigimiz su gunlerde , ilk siralarda yerini aliyor . Renk skalasindaki tum tonlari kullanmak , sadelikten odun vermeden zevkli mekanlar yaratmak tercih sebebi olabilir .




Aksesuarlar hem tamamlayici hem de yardimci unsurlardir . Orkide tonlarinda tercih edilen objelerle rengin mekandaki algisini guclendirmis oluruz .




Kombin yapmaya karar verdiginizde renk skalasindaki yakin tonlari kullanarak denge saglamis olursunuz , bu secim uyumlu bir ortam yarattiginizi hissetmenize yardimci olacaktir .


















Bu gizemli rengi biraz cesurca kullandiginizda ortaya eglenceli goruntuler cikar . Klasik bir portre ve geleneksel Viktorya kanepe ile bir odak noktasi yaratilmis ve carpici bir etki verilmiş olur .
Benim tercihim , bu tonlari yatak odasi ve banyoda kullanmak . Gunduz ruyadaymissiniz etkisi yaratir ve mekani oldukca $ik gosterir .

Yilin geri kalan bolumunde evinize orjinallik vermek ve modern bir atmosfer yaratmak icin bahar mevsimine yakisan Orkide renk paletiyle eslesen tonlari kullanmaktan cekinmeyin , bu buyulu ve gizemli rengi hayatiniza dahil edin !! 

5 comments:

  1. ne güzel fotoğraflar,ne güzel ortam,ne güzel renk
    sevgiler
    iyi haftalar

    ReplyDelete
  2. Harikaaa. Bu yıl benim de favorim orkide pembesi. Dediğin gibi doğru dozda kullanıldığında çıkan sonuç muhteşem..

    ReplyDelete
  3. Cok severiz kendisini.. lilamizda oturu biraz daha da sevdik son yillarda.. Sanirim ben gorseller icindeki o lila mutfak dolabina asik oldum ! Eger evimin tum seklini degistirme sansim olsa neler yaparim neler.. neyse elimdekiyle de mutluyum neticede.. hem bol lila mor da cevrelemis evimi... sukur ! :)

    ReplyDelete
  4. Ayfercim, bir geldim bloguna ne guzel bir renk ve post buldum, tam benlik : ) Yine cok guzel ilham alinasi gorseller secmissin. Ben bu ara cok lila mor giyemedim, siyah beyaz kullandim sanki daha cok bu kis. Ama bahar ve yazin yine lila/morlanirim : ) Ve paskalya tatilinde uzun gelisimde gorusmeyi umuyorum artik, bir turlu ayarlayamadim kendimi : ( Iyi pazarlar ve guzel bir hafta olsun onumuzde : )

    ReplyDelete
  5. Nerelerdesinnnn merak ediyorum hadi bir ses ver...

    ReplyDelete