Tuesday, January 17, 2012

Kış için keyifli öneriler


Cafe RUJ'dan Özlem Yılmaz Küçük'un yazisi:
Kış uykusundan değil, kıştan keyif alın…
Kışın kasvetli havasının sizi uyuşturmasına izin vermeyin. Peki ne mi yapacaksınız? İşte kışın yapabileceğiniz
farklı aktiviteler…Arabesk dans seni çağırıyor!“Spor yaparken sıkılıyorum” diyen kadınlar, sözüm özellikle size! Yıllardır ilginizi çekmiş, ancak yapabileceğinizden bir türlü emin olamadığınız bir dans stili seçip, zincirlerinizi kırmanızı, en acilinden bir kursa yazılmanızı öneririm. Ateşli salsa, aşkın dansı tango ya daözgürlük düşkünlerine kavalyesiz dans edebilecekleri modern dansı şiddetle öneririm. Ayrıca break dance ve hip hop da son derece eğlenceli olabilir, sizi kışın kasvetinden kurtarabilir. Peki ya oryantal dans hakkında ne düşünüyorsunuz? “Kulağa fazla arabesk geliyor” deseniz de, oryantal dans kursuna yazılmanızı, önyargılarınızdan vazgeçmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu dans, hem vücudunuzu en etkilisinden forma sokup sizi yaza tam kıvamında hazırlayacak hem de arkadaşlarınızla katıldığınız oryantal dans dans kursunda çok ama çok eğleneceksiniz.




                                                                                     
Ofiste-n kopun!
Siz de bir ofis insanıysanız, rutine girmiş olmanız kaçınılmaz bir gerçek. Günlük yapılan işler muhtemelen tüm zamanınızı alıyor, karşınızda duran bilgisayar enerjinizin tamamını tüketiyor.
Özellikle de karanlık, yağmurlu ve soğuk hava belki de sizi yavaşça depresyona sürüklüyor. Buradaki önerim ise, sosyal ortamınızı biraz olsun değiştirmenizle alakalı oluyor. Sürekli aynıarkadaşlarla yemeğe çıkmak yerine, farklı insanlar tanımaya, farklı insanlarla ve konularda fikir alışverişi yapmaya yönelmeniz, sizi rutinden biraz olsun uzaklaştıracak. Öğlen bir saat vaktim var diyorsanız, çok değerli bu saatinizi farklı mekanlar, farklı tatlar keşfederek renklendirebilirsiniz. Kış aylarının olmazsa olmazlarından sayılan alışveriş merkezlerinde geçirdiğiniz zamanınızı hafta sonu harcamak yerine, öğle tatillerinizi değerlendirebilir, ayrıca indirimlerden de günügününe yararlanabilirsiniz.
Ofisin müsait zamanlarında egzersiz yapmak, biraz müzik açarak yüksek sesle şarkı söylemek sizi deli yapmayacaktır. Aksine veriminiz ve rutinden kurtulmanız adına faydalı olacak, size eşlik edenlerin arttığına şahit olacaksınız. Soğuk bir kış günü, ofis çıkışında arkadaşlarınızla içeceğiniz sıcacık okkalı bir kahvenin yerini ise hiçbirşey tutmayacak.


Paintball'ın tadı kışın çıkar
Birçok kişi tarafından sıcak hava aktiviteleri arasında yer alsa da, Paintball’ın zevki kışın açık havada çıkar. Yağmur çamur demeden savaşırken, zorlu, bir o kadar daeğlenceli aktivitenin hakkını vererek yapıyor olacak, üzerinizdeki kış yorgunluğunu bir çırpıda atacaksınız. Galip gelen taraf olursanız da oyun sonrası yemeğinizi ısmarlatmayı, zaferinizi en görkemli kış sofralarında kutlamanızı öneririm.


Kişisel gelişime önem verin
Potansiyelinizle doğduğunuzu, ancak ne kadar iyi olsanız da sizden daha iyilerin olduğunu kabul edebiliyor olmak, kişisel gelişiminize en büyük katkıyı sağlayacak davranış örneğidir. Daha iyi olmak ise tamamıyla sizin elinizde. Yazın tatiller, hafta sonu kaçamakları derken, kişisel gelişiminize zaman ayırmaya pek fırsat bulamaz, ancak kışın bunu telafi etmenin zamanı olduğunu bilmek durumunda olduğunuzu hatırlatmak isterim. İşiniz ve kariyerinizle ilgili en büyük yatırımı kış aylarında yapıyor olmanız, sizi hem kış uykusundan uyandırmaya yetecek, hem de fayda sağlamış olacak. Hedeflerinizin belirleyecek, bakış açınızı değiştirecek,
kararsızlıklarınızı aşmanıza yardımcı olacak, özgüveninizi arttıracak, başarıya odaklanmanızı sağlayacak eğitimleri alarak potansiyelinizi daha ileri seviyelere taşımış olursunuz.


İstanbul'dan manzaralar
Yaz aylarında gittiğiniz bir çok yerde ellerinde fotoğrafmakineleriyle doğayıve insanları fotoğraflandıran insanlarla karşılaştınız, hatta siz de onlardan biriydiniz. Bu durumu yaz aylarından kış aylarına kopyalamak, birbirinden muhteşem kareler elde etmenizi sağlayabilir. İstanbul’un değişken havasıyla birbirinden
farklı ışıklar yakalayıp, İstanbul’u herseferinde ayrı formatta fotoğraflandırabilirsiniz.



Yapılacak çok şey var
En güzel filmler kışın vizyona girerken, sergiler de bu soğuk günlerde daha fazla gerçekleşiyor. Yaz aylarında sinemaya gitmeyi tercih etmezken, kaçırdığınız filmleri sevdiklerinizle Dvd’nizde izleyebilir, klasik ancak vazgeçilmez kombinasyon olan patlamış mısırı midenize indirebilir ya da leblebi eşliğinde bozanızı içerek, dışarıdaki soğuk havanın tadını katlayarak çıkarabilirsiniz. Nargile keyfi ise, başka bir boyut katıyor kış aylarında yapılacaklar konusuna...




Soğukta ızgara sucuk keyfi iyi gider
İlkbahar geldiği gibi ilk akla gelen piknik ya da kendi pişir kendi ye aktiviteleri oluyor. Ancak soğuk havada yenen yemeğin tadını hiçbir şey tutmuyor. Sıcak havalarda tercih ettiğiniz kendin pişir kendi ye mekanlarının en soğuk kış günlerinde yolunu tutmanızı, ızgarının üzerine de bol baharatlı sucuk atmanızı tavsiye ederim. Ellerinizi ızgaranın yakıcı sıcağına yaklaştırıp ovuşturarak ısıtmanız kış pikniğinin vazgeçilmezlerinden, sucuk sonrası kestane ziyafeti ise kışın en önemli aktivitelerinden sayılıyor. Ziyafetinizi zenginleştirmek ise, siz sevgili okuyucularımızın hayal gücüne kalıyor.


6 comments:

  1. kahve keyfi , kişisel gelişim , sinema ve fotograf çekme maddelerine aynen katılıyorum canım . Bu arada blogunun başlık resmindeki kafeye bayılıyorum , orada oturup kahve kitap keyfi yapmak isterdim .

    ReplyDelete
  2. Zeynepcim sanirim zevklerimiz ortak aynen sana katiliyorum ve ben bu maddelere kestaneyide ekliyorum ;) Umarim birgun o kafede birlikte kahve iceriz, sevgiler

    ReplyDelete
  3. bende birkac gun once; karli, soguk(-8 dereceydi burasi) fakat piril piril gunesli bir sabahta, sovalemi pencerenin onune koydum, Nina Simone dinleyerek resim yaptim..
    tavsiye ederim:)

    ReplyDelete
  4. Avvv ne harikalar yarattin kimbilir, ellerine saglik can kardesim.Keske yaninda olsaydim birlikte dinlerdik Nina Simone'yi:( x

    ReplyDelete