Friday, August 10, 2012

Colchester-Ipswich

Essex bolgesinde yer alan Colchester, Ingiltere'nin bilinen en eski yerlesim birimiymis . Roma isgali altindayken Britanya'nin baskenti olmus . Kalesiyle, Roma zamanindan kalma surlari ve nehriyle karakteristik Ingiliz sehri olan Colchester belki havanin yagisli olmasi ve kent hakkinda edindigimiz bilgi ile gorduklarimizin uyusmamasi sonucu bizde hayal kirikligi yaratti . Keyfimizin bozulmasina izin vermeden kisa bir sehir turu ve birkac alis-veristen sonra oradan ayrilip Ipswich'e gitmek uzere yola ciktik .



Suffolk Kontluk sehri olan Ipswich, gecmisten kalan bir cok cadde ve binasini muhafaza eden bir liman kenti . Ortacag'dan beri Ingiltere'nin en onemli dis ticaret limani olma ozelligini korumus . Kentin ortasindan Orwell nehri geciyor ve kanalla limana baglaniyor . Sehir merkezinde dolastiktan sonra dok'larin bulundugu Marina'ya yoneldik . Civarin en eski pub'larindan biri ile tarihi deniz ticaretinin onemli bir binasi burada bulunuyor . Marina cevresi cok katli luks residence'larla cevrilmis , sehrin tarihsel goruntusuyle oldukca uyumsuz bir goruntu olusturmus . Arada modern binalarin arasina sIkIsmis tarihi binalarda mevcut .

Town Hall

17.yy'da yapilmis "Ancient House''






Donus yoluna gectigimizde 3 gunun yorgunlugu tatli bir duygu yasatirken daha gormeyi istedigimiz bir suru yerin hayallerine kendimizi kaptirdik . Cok guzel anilarimiz oldu, harika yerler gorduk ve ilk firsatta tekrarlamayi dusunuyoruz .

2 comments:

  1. Ayfercim, tatilden bildiriyorum sana : ) Yarin aksam evimize donuyoruz, oglumuz deniz kusu oldu tam, kac haftadir burada, sehir carpicak simdi onu : ) Sen de sanirim dondun yada donmek uzeresin Istanbul'a. Simdiden iyi bayramlar ve super denizli bir tatil diliyorum sana : )

    ReplyDelete
  2. Aylincim merhaba,
    Cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin, bende sizin bayraminizi gecikmelide olsa kutluyorum. Yayinladigin tatil post'undan cok guzel, eglenceli gunler gecirdiginiz belli oluyordu, simdi rutin calisma gunlerine geri donmek pek hos olmasa gerek :(
    Programimizda degisiklik oldu maalesef, ben yaklasik 1 haftadir Baku'deyim. Kizimin Ekim ortalarina kadar Londra'da kalmasi gerekiyordu, bende esimle birlikte direkt Baku'ye geldim.Istanbul'a ne zaman giderim bilemiyorum, hic akilda olmayan sebeplerle yarinimizi goremiyoruz artik. Bu sene deniz tatili yapamadim ama kimbilir belki sene bitmeden bir Dubai yapip orada denize girebilirim ;)sevgiler canim...

    ReplyDelete