Friday, August 24, 2012

Londra'da sevdiklerim / THINGS I LOVE IN LONDON

Muzelerdeki sanat eserlerini aratmiyacak guzellikteki cadde ve duvarlari susleyen Grafitileri sevdim ...




2012 Londra Olimpiyat'larinin maskotlari olan Wenlock ve Mandeville'lari sevdim ...





Sehrin alti ayri bolgesine yerlestirilmis Wenlock ve Mandeville'lar 80'den fazla sayilariyla hepsi farkli sanatcilar tarafindan boyanmis .
 Heykeller uzerindeki sapkalari sevdim ...
Franklin D Roosevelt ve Sir Winston Churchill-Bond Street
George IV Heykeli-Trafalgar Square
Lord Horatio Nelson-Trafalgar Square
Beau Brummell-Piccadilly
Genc Asiklar- St Paul's Cathedral
Philip Treacy ve Stephen Jones gibi unlu isimler de dahil olmak uzere İngiltere'nin en yetenekli sapkacilari birbirine yurume mesafesindeki Wellington Duku , Lord Nelson ve Kralice Victoria gibi unlu heykellere sapkalar hazirlamislar . Ingiliz modasini ve Londra kulturunu yansitan '' Hatwalk'' icin sehir 4 gun boyunca sapka podyumuna donusturulmus .
Heykel insanlari sevdim ...
Ozellikle Covent Garden'da ne tarafa baksaniz gorebiliyorsunuz !
Sergileri sevdim ...
   Tate Britain'deki Picasso sergisinden
National Portrait Gallery'de BP Portre Odulu sergisinden
Yardima muhtac cocuklara para toplamak icin boyanan telefon kulubelerini sevdim ...





Cok sevdigim , Ingilizlerin simgesi olan telefon kulubeleri degisik sanatcilar tarafindan boyanarak sehrin farkli yerlerine yerlestirilmis ve sonra yardima muhtac cocuklar icin gelir elde etme amacli ihale yapilmis . ArtBox sayfasindan tumunu gorebilirsiniz .
Londra’nin kendine has tasarimiyla sehrin simgesi haline gelmis geleneksel siyah taksilerinin renklenmis halini sevdim ...





Londra metrosunu sevdim ...





Istasyonlar arasindaki degisiminizi yapacaginiz tabelalar oyle guzel hazirlanmiski 11 degisik hat olmasina ragmen kaybolma riskinin sifir oldugu duzene hayran oldum .

Cupcake'leri , afternoon tea partilerini , sekerlemeleri  sevdim ...


2 comments:

  1. Ayfercim, ay bunlari ben de cok sevdim, sehri ne guzel suslemisler, olimpiyat donemi orada bulundugun icin cok sanslisin, keske gorebilseydim ben de. Telefon kulubeleri super, tavuskuslu olan favorim, orada olsam kesin onunde foto cekinirdim ben, kulubelerin amaclari da guzelmis. Grafitiler de cok yaratici. Taksiler cok sirin olmus, Turkiye reklamli taxi gorunce ben de hemen resmini cekiyorum, Floransali bir posta koymustum hatta. O tatlilarda da gozum kaldi, ahh benim yine Londram geldi : ) Seneye temmuzda indirim doneminde gidebilirim insallah : ) Gelelim senin haberlerine, ne guzel her postta hakkinda yeni birsey ogreniyorum, Baku yu cok merak ediyorum, bekliycem postunu. Dubai de 6 sene, ben de 4-5 sene evvel is icin 4-5 kere gittim, sehir cok hizli degisiyor o yuzden tekrar gidip gormek isterim, yeni otelleri mall lari : ) Kurt Geiger e de kesin bakarim, ama indirim doneminde "ay bu guzelligi hazir hesapliyken kacirmiyim" diye diye biraz acildim, o yuzden yilbasi donemine kadar shopping perhizi yapmak istiyorum. Ama eminim dayanamayip birkac birsey kaparim hesaplilarindan, aklimda daha pro bir digital camera var, iphone la cekiyorum ya resimleri, bir guzel digital cameram olsun istiyorum : ) Bakalim. Neyse cok uzun yazdim, sana da super bir haftasonu diliyorum ve Dubai ye gidisin belli olunca kesin haber ver, cakisiyorsa cidden harika olur seninle gezmek : )

    ReplyDelete
  2. Aylincim guzel yorumun icin cok tesekkur ederim :)Gercekten sansliydim, Olimpiyat doneminde orada bulunmaktan buyuk keyif aldim. Sirada Ingiltere genelinde sevdiklerim var, onlari toparlamaya calisiyorum ;)
    Dubai ile ilgili programimiz kesinlesince bildiririm,sevgiler..Iyi haftalar..x

    ReplyDelete