Monday, February 4, 2013

Evde botanik koseler / HOUSE PLANTS

 '' Dogaya yakin yasama '' arzusunun bir parcasi olarak sunulan trend cozumlerinden biri , yesil bitkileri evin icine tasiyarak ic mekanlarda kucuk bahçeler yaratmak . Uzun igne yaprakli ya da genis yaprakli bu yesil canlilarla odak koseleri olustururken, beyaz tekstillerden , İskandinav mobilyalardan ve etnik detaylardan yararlanilabilir .






6 comments:

  1. Gunaydin canim ! Sabah islerimi toparladim hemen geldim guzel gorseller gormeye ama daha once soylemek istedigim birsey var.. O kadar zamandir bloga yaziyorum bir cok detayli seyahat postu yaptim ama aldigim en guzel yorumu son Brugge postumda senin guzel yureginden okudum.. O kadar guzel ki o yazdigim soz.. Beni buna deger bulman ise hepsinden degerli ! Cok tesekkur ediyorum gonuldn.. :))

    Cicek meselesi ise benim cok ilgi alanm degil ama evde dekoratif durumunu seviyorum elbette.. Esim'de sagolsun cok severek bakiyor.. (hatta Alpcan'da cok seviyor beraber suluyorlar..) Her ne kadar evde cok saglikli oldugunu soylemiyor olsalar bile buyuk bir salonun icinde bol bol hava sirkulasyonu saglanarak kullanilmali bence de.. :) Duvardaki ufak cicekler cok hos ama onlarin sulanmasi problem olabilir.. Tahta palet cok hosuma gitti bir de.. mora boyarsam kendi salonuma bile olabilir :))

    ReplyDelete
  2. Gunaydin Lulu'cum,
    Ben tesekkur ederim hayatim, sadece hissettiklerimi yazdim. Cok ozenli, detayli ve keyif verici yazilar yaziyorsun, dusuncelerini bizlerle paylasiyorsun. Bende buna bayiliyorum ;)
    Seninle bir cok konuda ayni dusuncedeyim. Evin icinde bende cok fazla cicek olmasini sevmiyorum, kisa boylu olanlar degilde gosterisli bir kac yesillik yeter bence.
    Duvardaki saksilari sularken gercekten dikkat edilmesi, ozen gosterilmesi gerekir ve tahta palet fikrini bende sevdim.
    Her sey gonlunce olsun, mutlu haftalar..

    ReplyDelete
  3. Ben de evde cok yesilci degilim, green thumbs im yok ne yazik ki, cok seyahat edince de oluyorlar, yok denedim yani. Ama babam cok basarilidir bu konuda, emekli olunca kendini ciceklere verdi, ama oldum olasi ilgisi vardi, eskiden evimizde kocaman bir kaucuk saksisi vardi, salonun cam onunde buyuk bir saksi, mobilya gibi, onun koca yapraklarinin tozlarini ben alirdim : ) Bir gun country de bir evimiz olursa bahceyle ugrasmak isterim ama, bir ara oyle hayaller kurarken ekecegim cicek, agac, sebze ve meyvenin listesini yapmistim : ) Simdilik yapma ve mevsiminde bukette kesme ciceklerle idare ediyorum : ) Neyse gelelim bu guzel gorsellere, o capcanli yesillik odalara nasil renk katmis. Ilk kolajdaki mutfak insp dosyamda vardi, ayna olayini cok sevmistim. O beyaz ahsap yerli, buyuk somine ve aynali ve de disco top lambali odaya ise bayildim, benim olsun : ) Bir de son resimdeki kuzular da gelsin bizim eve, onlari cok seviyorum, keske ucuz olanlari da olsa : )

    ReplyDelete
  4. Ben yesil tonlarini sevdigim icin odalara renk katmasini seviyorum ama dedigim gibi abartmadan. Heryerde kucucuk saksilar gormemeliyim, bir yada iki buyuk cicek yeterli:)
    Seyehat konusunda cok haklisin, onlarin solmasina, kurumasina kiyamiyor insan ve sorun oluyor.
    Umarim cok guzel, bahceli bir evin olur, hayallerin gerceklesir ve listesini yaptigin o ciceklerle, agac ve sebzelerle ugrasirsin.
    Gorsellerde o begendigin ''Boho'' odaya bende bayiliyorum, diger hosuma giden 4. kolajdaki kirmizi puskullu masa ortusu olan mutfagin tavan detayi. Tepesi camla kapli bir mutfak hayal edebiliyormusun, harika bence ;) Aslinda hep, yagmur damlalarinin sesini duyabilecegim ve gorebilecegim yada gece yattigim yerden gokyuzune baktigimda yildizlari sayabilecegim, tavani seffaf bir cati katim olsun istemisimdir:)onunde kis bahcesini andiran verandasiyla <3

    ReplyDelete
  5. Mutfagin o detayini kacirmisim, cok guzel cidden, ahh ne guzel boyle hayaller kurmak, insallah olur. Ama olmasa bile otellerde kisa sureligine de olsa o anlari yasamak da guzel, en olmadi dergi, kitap, web ve filmlerde bakip hayalini kurmak da zevkli : )

    ReplyDelete
  6. Otel veya residence guzel fikir,hic aklima gelmemisti ^_^ $imdi bu tarz mimarisi olan yerlerin kesfine basliyabilirim.
    Aslinda Londra'da Dilara'nin son kaldigi yer cati katiydi, tam benlikti ama kalamadan donmustum :(

    ReplyDelete