Saturday, February 16, 2013

Haftanin rengi ; Kirmizi / COLOR OF THE WEEK ; RED

A$K ve sehveti bir arada barindiran , uyarici ve heyecan verici Kirmizi , Sevgililer Gunu’nun rengi olarak kabul edilir . Rochester Üniversitesi’nden psikolog Andrew Eliot’in baskanliginda yapilan arastirma , kirmizi rengin kadinları erkeklerin gozunde daha cekici gosterdigi sonucunu ortaya cikarmis . Psikolog Eliot , “kirmizi rengin cekiciginin evrimsel kokenlerinde olabilecegini ve cok derinlerde , biyolojik temelli mekanizmalarin harekete gectigini” soylemis . Dolayisiyla , Sevgililer Gunu’nde neden kirmizi giyilir , neden armaganlar genellikle kirmizi renk secilir konusuna aciklik getiriyor :)
Bu haftaya damgasini vuran , ate$in rengi olan , a$ki ve tutkuyu ifade eden ‘’Kirmizi ‘’yi ,  farkli tonlariyla asagidaki karelerde oldugu gibi kombine ettim , umarim begenirsiniz ;)








  Haftasonunuz A$K ve 
                                        TUTKU dolu gecsin

6 comments:

  1. Ayfercim, yine ne guzel kolajlar yapmissin : ) Ilk kolajdaki kirmizi ayakkabi CL sanirim, harika birsey. Atin aynaya baktigi resim de cok hosuma gitti, o kalp seklindeki kirmizi isik esprisi de super. Kirmizi bir arabam olsun istersim acikcasi : ) Kirmizi balon ve kirmizi semsiyeli resimler cekmek istedim simdi : ) Bu arada ben de sevgililer gunune uyar diye bu aralar bol kirmizili resimler paylastim instagram da : ) Oglumla gitme fikrini sevdim, biraz daha buyusun tanistiricam onu bu tarz aktivitelerle, daha sinemaya bile goturmedik, ama 4 oldu, artik sessizce 1,5-2 saat oturabilir diye umuyorum : ) RD nin fotograflarindan olusan bir kitap var, Taschen yayinlarindan sanirim, benim de Amazon uk de shopping bag imde, kucuk bir kitap, boyut olarak yani. Bu arada bugun Grey e basladim, sardi baya, blog ziyaretlerimi bitireyim de hemen yatakta kitap keyfine geciyim istiyorum : ) Barcelona haftaya pazar basliyor : )

    ReplyDelete
  2. çok guzel resimler herzamanki gibi, en cok kırmızı skoç örtülü yatağı begendim,suan uykulu ve yorgunum ondan belkide :) iyi haftalar.

    ReplyDelete
  3. Tesekkurler Aylincim ;0)
    Kirmizi insanin duygularini harekete geciren bir renk, bu kolajlari yaparkende son derece keyif aldim.
    ilk kombindeki CL'ye bende bayildim, cok $ik .
    RD'yi notlarima kaydettim, gittigim yerlerde arastiririm. Oyle bir kitabin kutuphanemde olmasini isterim.
    Sana keyifli okumalar ve Barcelona seyehatiniz icin simdiden iyi eglenceler. <3

    ReplyDelete
  4. Cok tesekkur ederim Gokcecim.
    Kombinleri yaparken hepsini begenerek hazirladim ama senin gibi bende o yatagin oldugu kolaji digerlerinden daha cok sevdim ;0)
    Uykulu ve yorgun olmani guzel ve yogun bir haftasonu gecirmene bagliyorum, umarim dogru dusunuyorumdur ;)
    Seninde haftan cok guzel gecsin <3

    ReplyDelete
  5. Ben senin postlarini timeline uzerinde duzenli olarak goremiyorum.. neden anlamis durumda degilim ama bu durumdan cok muzdaribim ! :( Fotograflar , kolajlar nefisler.. yemek sonrasi gun ortasi guzelligi oldular bana.. Demekki Ask'in renginin kirmizi olmasi cok normalmis, ozel gunlerde Kirmizi giymek ise farz :))))

    ReplyDelete
  6. Valla ben blog konusunda sinifta kalirim ;) Uzgunum, neden timeline’de gozukmedigim hakkinda hic bir fikrim yok.

    Sevgililer gunu ve kirmizi renk ile ilgili yapilan arastirma enteresan:

    100’den fazla üniversite öğrencinini katılımıyla yapılan araştırmada katılımcılara kadın fotoğrafları gösterilerek, resimdeki kadının ne kadar sevimli olduğu, bu kişiyi öpmek isteyip istemedikleri soruldu. Aynı kadınlara ait aynı fotoğraflar, farklı katılımcılara gösterilirken yapılan tek değişiklik fotoğraf çerçevesinin rengi oldu. Fotoğraflar, içlerinde kırmızının da bulunduğu farklı renkli çerçevelerde katılımcılara gösterildi. Sonuçta, kırmızı çerçeveli resimlerdeki kadınların, erkeklere daha çekici geldiği ortaya çıktı.

    Araştırma içindeki bir başka deneyde ise erkeklere aynı kadına ait aynı fotoğraf gösterildi. Sadece, kadının giydiği t-shirt dijital olarak farklı renklere boyandı. Katılımcılara resimdeki kadının ne kadar zeki, sevimli ve çekici buldukları soruldu. Çerçeve rengi değiştirilmiş fotoğraflarda olduğu gibi, kırmızı t-shirt giymiş kadınlar erkekler tarafından daha çekici bulundu. Sevimli ya da zeki olarak algılanmada ise kırmızı rengin diğer renklere gore bir etkisinin olmadığı saptandı.

    Bir başka testte de katılımcılardan, önceki testte farklı renk t-shirler giymiş kadınlarla, bir gece dışarı çıkacaklarını ve cüzdanlarında 100 dolar olduğunu düşünmeleri istendi ve katılımcılara o gece ne kadar para harcayacakları soruldu. Verilen cevaplarda kırmızılı kadınlara karşı erkekler daha bonkördü.

    Katılımcı olarak genç kadınlarla yapılan aynı testlerde, kadınların diğer kadınları değerlendirirken kırmızı rengin hiçbir etkisinin olmadığı saptandı.

    Senin tespitinde dogru, ozel gunlerde kirmizi giymek farz ^_^

    ReplyDelete