Monday, November 3, 2014

Limon Agaci / LEMON TREE - Fools Garden


Sabah uyandiginizda yeni bir qunun quzelligi yansisin yuzunuze . Kaybettiklerinizi atin bir kenara kazanacaklariniz daha cok olacaktir emin olun . Sizi uzenlerin deqil size deger verenlerin yaninda olun ki mutlu olacak sebebiniz olsun . Yeni baslayacaginiz haftanin istediginiz gibi gecmesi dilegiyle ...

Hayati elinden alinmis bir kadin , yerinden koparilmis bir Limon Agacı ...

Haftasonu izledigim , 2008 yilinda Berlin Film Festivali’nde Dunya promiyeri gerceklestirilen Limon Agaci , Panorama Izleyici Odulu'nun de sahibi olmus ironik ve iyimser bir drama ...

Filistinli gazeteci Suha Arraf'in senaryosunu yazdigi Limon Agaci filmi gercek bir hikayeden uyarlanmis . Filistin-Israil sinirina yakin bir bolgede limon bahcesindeki evinde yalniz bir hayat suren Selma bir sabah uyandiginda bahcesinde Israilli ajanlarin kesif yaptigini gorur . Onun yalnizligini paylastigi ve gecim kaynagi olan limon agaclari , Israil icin bir tehdittir ve kesilmesi gerekmektedir .
Bu noktadan sonra Selma bahcesini kaybetmemek icin bir hukuk mucadelesi vermeye baslar ve bu surecte ona yardimci olan avukatiyla arasinda icinde ask'da olan bir dostluk gelisir .

4 comments:

  1. Güzel filmdi, uzun zaman önce izlememe rağmen selmanın yüzü hala gözlerimin önünde.

    ReplyDelete
  2. Huzunlu bir hikaye sevgili Meronimo .

    ReplyDelete
  3. tam da bana göre bir konu,bayılırım böyle filmlere
    hiç değilse filmlerde doyasıya aşk ve duygu olsun öyle değil mi?

    ReplyDelete
  4. Kesinlikle filmlerde romantizm, ask ve duygusallik olmali sevgili Havva ;) Bu filmde daha cok karakterlerle ve nesnelerle Israil-Filistin meselesine gonderme yapiliyor ..

    ReplyDelete