Wednesday, November 7, 2012

Kari$ik Stiller - Rustik , Eklektik , Bohem / Mixed styles - RUSTIC , ECLECTIC , BOHEMIAN

Rustik , Eklektik, Bohem ... Bu uc stilin karisimiyla ortaya cikan cesitliligi cok seviyorum ve hepsinin ayri ayri beni yansittigini dusunuyorum .
Rustik tarzin dag ve kir evlerini animsatan stilini , sakinligi , dogalligi ve esnekligi on plana cikaran karekteristik ozelligini kendimle ozlestiriyorum . Eklektik tarzinin sevdigim yani ozgurluk ve ozgunluk duygusu…Farkli donemlerin cizgisi ve tarzlarini bir arada kullanmayi seviyorum . Bohem tarzimi yansitisim ise sanirim seyehat etmeyi cok sevmem ve ziyaret ettigim ulkelerin anilarini taze tutma amacli aldigim koleksiyonlari sergilemem .





Rustik tarzi sevmemin en buyuk nedeni eskitme ahsap , tas gibi dogal malzemeleri kullanilarak ortama sicak bir hava katabilmem . Ayrica bu tarzda , mukemmel uyumu yakalamaya ugrasmiyorum . Farkli renkler , farkli mobilyalar kullanarak karakterimi yansitan tasarimlar yapabiliyorum . 





 Eklektik tarzini uygularken tasarimcinin  kendim olmasi hosuma gidiyor  . Eski ile yeniyi bir arada kullanmayi, modern mobilyalarin arasina antikalar serpistirmeyi , tasarim yada belli bir tarz sinirlamasi olmadan sevdigim parcalari bir araya getirmeyi cok seviyorum .




Daha once Bohemian post'umda da belirttigim gibi bu tarz bana son derece artistik ve geleneklerden uzak geliyor . Ozgurlukten yola cikan , XIX. yuzyil romantizminden etkiler tasiyan , hipi ruhunu yansitan bu tarzi cok seviyorum .

4 comments:

  1. Ayfercim, simdi sen boyle anlatinca evinizi merak ettim bak : ) Cok guzel kolajlar yapmissin yine. Duck egg ve turkuazlarin oldugu resimlerin oldugu kolaj favorim oldu : ) Zebra halili kuvetli giyinme bolumlu kose de favori banyo resim folderimdadir : ) 1. ve 2. kolajlardaki mutfaklar da sicacik, acikta kiris ( beam ) de severim, tas firinli mutfaklar cok hosuma gidiyor, hayal kurdum, ilerde bir country side da evimiz olsa cok isterdim : ) Haftasonu guzel geciyordur umarim : ) Oglum iyilesti, okula dondu bile, bugun gezmedeydik : )

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim detayli yorumun icin :) Insallah bir gun hayallerin gerceklesir country side'da ev sahibi olursunuz, gonlunce dosersin. Bizim evimiz ise fotolardaki gibi iddali olmasada ortak zevkimizi yansitiyor. Cumartesi hava guzeldi, disarlardaydik ama Pazar o kadar soguktu ki evde film izleyerek gecirdik tum gunu ;-) Simdi sayfana gidip neler yapmissin bir goz atiyim ;0)Iyi haftalar

    ReplyDelete
  3. Çok teşekkürler bloğumu ziyaretin ve yorumun için Sevgili Ayfer. Benim gibi Dekorasyon konusunda yazan birileriyle tanışmak çok keyif veriyor. Dilerim paylaşacağımız çok şeyler olacaktır.
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  4. Sevgili Juliette asil ben tesekkur ederim geri dondugunuz icin, hosgeldiniz bloguma..
    Guzel paylasimlarda bulusmak uzere..sevgiler <3

    ReplyDelete