Wednesday, December 12, 2012

Mavi yilba$i / BLUE CHRISTMAS


Yilbasinin en zevkli yanlarindan biri yilbasi agacini suslemektir. Sweet Paul dergisinde gordugum mavi yilbasi susleri geleneksel olarak kullanilan yesil , kirmizi ve beyaz aliskanligin disinda tasarlanmis . Boncuklu cam suslemeler , geometrik sekilli kristaller ilham verici . Feng Shui'ye gore yilbasi suslemelerinde mavi rengi kullanmak ortama ferahlik katiyormus . Ustelik bu susleri evde kendiniz hazirlayabilirsiniz .

24 adet eski metal ve kagit kutularin icine surpriz hediyeler koyarak Advent takvimi hazirlayabilirsiniz .


Yukaridaki kristal askilari yapmak icin benzer buyuklukte cubuk makarnalari kullanabilirsiniz .Uzerlerine gumus boya puskurttukten sonra tutkal surup cubuklarin tamamina piriltilar serpebilir ve cesitli sekillerde birlestirebilirsiniz .
3 numarali fotodaki sekilleri fimo hamuru kullanarak yapabilirsiniz . Hamurlara kurabiye kaliplari ve cesitli modellerle sekil vererek orta dereceli isida kurumaya biraktiktan sonra iyice sertlesince renklendirmek icin boya pigmentleri kullanilirsiniz .


Hediye paketlerini yapmak icin duvar kagidi desen silindirinden yararlanabilirsiniz . Bunun icin ince seffaf kagitlari renklendirdikten sonra uzerlerine silindir ile sekiller yapabilir ve piriltilar serpistirebilirsiniz . Kucuk dal parcalarina gumus kurdeleler sarip uzerlerine yapistirici surup simlerle kaplayarak 5. fotograftaki gibi dekoratif susler yapabilirsiniz .


Su dolu kap icersinde t'light ve simlerden olusan $ik ve dekoratif susler hazirlayabilirsiniz . Geometrik bicimdeki kristaleri olusturmak icin tellere gecirilmis boncuklara kare ve ucgen sekiller vererek uclarindaki telleri 3-4 kez dondurerek birlestirmeniz yeterli .


5 comments:

  1. Sabanci muzesine gitmis olman beni o kadar mutlu etti ki ! Inan iyiki blogger olmusum bak hayati daha etkin paylasiyorum diye hissettirdin bana canimm :) Cok tesekkur ederim.. Bu suslemeler ise beni coook memnun etti cok mutlu etti cunku mavi rengin verdigi huzura sonsuz inaniyorum.. Benim de cok alternatif bir mavi agacim var.. Gercekten cok keyifli bir calisma olur.. Sana nasil gosterebilirim diye dusundum ama sanirim post yapmaliyim bunun icin ;) Mutlaka yapacagimmm ! Senin icin ;)

    ReplyDelete
  2. Sevgili Lulu, iyiki paylasmissin bizimle bu sergiyi. Giverny Bahcesi’nin dogal guzelligini, cok sevdigim nilufer ciceklerinin tablolarini, hic sergilenmemis kisisel esyalarini gormek harikaydi.
    Mavi agacin ile ilgili benim icin hazirlayacagin post'unu merakla bekliyecegim :)Gunun guzel gecsin canim, sevgiler

    ReplyDelete
  3. Ayfercim, mavinin bu harika tonlarinda ne guzel bir post olmus, cok yaratici ve rahat vakti olanlar icin super fikirler, ben en cok birincisine bayildim, super bir alternatif agac olmus kutu kutu ustune : ) Bizim de kucuk agaclardan biri gumus rengi ve uzerini bu mavi tonlarinda susledik, belki resimlerini cekip paylasirim ben de. Bu arada Sabanci Muzesine gitmissin ne guzel, kismetse ben de gidicem annem ve oglumla : ) Mailimi gordunmu bu arada, somine basi icin alternatifler yazdim sana : )

    ReplyDelete
  4. Aylincim tesekkur ederim guzel yorumun icin. Benim gibi mavi severlerin ilham alabilecegini dusundugum icin zevkle hazirladim bu post'u ;0) Sizin mavi suslu agacinizin fotograflarini cok merak ettim, paylasimi bekleyecegim.
    Bu arada Floransa'da Salvatore Ferragamo Müzesi’nde '' Marilyn'' adli sergi oldugunu okudum belki daha once duymussundur. 28 Ocak tarihine kadar acik olucakmis. Sanatla modanin bulustugu bu sergiyi gezmeyi cok isterdim, gitmeyi dusunursen benim icinde gezersin Aylincim.
    Simdi hemen mailine geri donuyorum, sevgiler

    ReplyDelete
  5. Ayfercim, bu cevabin gozumden kacmis. SF nin muzesini 2 sene evvel gezmistik, cok hosumuza gitmisti, binanin alt kisminda muze, zaten bina tamamen onlara ait, markanin HQ su orasi, Arno nehri kiyisinda harika bir bina, girip gezmesi cok zevkli bir butik bizim icin, sezonda 2-3 kere ugrar bakariz, hatta gecen pazar yine ugradik indirimde neler alabiliriz diye baktik, pazar gunku postumda gormussundur zaten : ) MM sergisini de okudum birkac yerde, sen diyince tekrar gitmeyi dusundum, TR donusu gidebiliriz : ) Yakinda gorusmek uzere : )

    ReplyDelete