Thursday, September 25, 2014

Yaza Veda Vakti ... / PROVENCE STYLE


Yaza veda vakti …

Yaz benim en sevdigim mevsim ama yilin bu guzel zamaniyla da vedalasma vakti geldi . Yazliklardan ve dis mekanlardan kislik evlere tasinma zamani ! Veda etmeden once , modasi hic gecmeyecek bir yaz sifresi , '' PROVENCE '' stilini paylasacagim . Kimbilir belki de begeniceginiz bir gorsel , gelecek yaz projelerinizde ilham olur ...

Ilham kaynagi Fransiz kir evleri olan nostaljik ve davetkar Provence stili , yazlik evlerin dekorasyonunda sikca uygulaniyor . Provence ruhu / PROVENCE STYLE baslikli post'umda detayli olarak bahsetmistim .

Patine ve eskitme mobilyalar , ferforje yataklar, naturel malzemeler , danteller , ketenler , cicekler ve beyazla karisan pastel tonlar ... Bu stilin tum anahtarlari dogada gizli . Rahatligi ilke edinen ve bunun uzerine sicaklik ve romantiklik ekleyen stilde , dikkat edilecek en onemli nokta , olabildigince dogal ve acik tonlarda ahsap kullanilmasi .

Ilham verecek ornekler... 
















8 comments:

  1. Mükemmel bir stilmiş gerçekten. Mutfaklara bayıldım özellikle.

    ReplyDelete
  2. Ne kadar doğal herşey, kısacası doğallık stili de denilebilirmiş...

    ReplyDelete
  3. Benimde cok sevdigim bir tarz Provence stili sevgili meronimo, mutfaklar muhtesem gercekten..

    ReplyDelete
  4. Sevgili Kahve Tadinda yayin basligi ' Dogal dokunuslar' idi sonradan degistirdim ;-)

    ReplyDelete
  5. Benim icinde " tam benlik " Buketcim :)

    ReplyDelete
  6. Bayildim bu posta, cok seviyorum Provence i ve ona dair herseyi. Hayalim orada yasamak bir kac yaz, enine boyuna gezmek her yerini, her lezzetini tadmak : ) Bu sene gidemedik cok ozledim simdiden, seneye istiyorum yine kismetse. Sectigin gorsellerin hepsini yasamak isterim, bir gun country side da bir evimiz olursa bu tarz dosemek istiyorum. Bu arada o lavanta desenli cay setinden bende de var : ) IG de paylasmis olabilirim bazi kareler hatta : )

    ReplyDelete
  7. Umarim dileklerin gerceklesir bir sure oralarda yasarsin Aylincim ve country side evini eminim bu gorsellerden daha guzel dosersin ince zevkinle..
    Lavanta desenli cay setini kacirmismiyim diye IG'ye bir goz attim simdi ahhh gormedigim ne muthis fotolar var, derya IG hesabin;-)

    ReplyDelete